Hogyan tudom elérni távolról a telefonom utolsó vagy akár jelenlegi GPS adatokat?
Ha be volt kapcsolva a helymeghatározás: [link]
Egyéb esetben ha be van kapcsolva a telefon és még benne van a SIM, akkor a szolgáltató le tudja kérni a hatóság kérésére, hogy melyik cellában tartózkodik a készülék - azonban ez (tudomásom szerint) akár egy ~30 km-es kör is lehet, városban lehetetlen így beazonosítani egy telefont.
Tehát android esetében kell:
felvett gugli fiók a készüléken
engedélyezett gps vétel
aktív mobilinternet
Ha ezek megvannak, akkor a fentebbi oldalon belépsz az említett gugli fiókkal és meg lehet határozni a helyet, megcsörgetni vagy zárolni a készüléket.
Ha ezekből valami hiányzik, akkor nem lesz helyzetmeghatározás.
Szifonnál hasonló a helyzet.
1-es! Internet is szükséges a linkhez...Ha nincs bekapcsolva az internet a telefonon, akkor annyi.
Elég sok a ~30km-es kör.
Nekem olyan dolog kell, ahol ha a GPS-em be volt kapcsolva, akkor az utolsó GPS adatot meg tudom tekinteni. Ha pl. valaki megtalálta a telefonom és elvitte magával mondjuk Kecskemétre, de közben nem kapcsolta ki és még nem tudott bejutni a telefonomba, akkor lenne esély, hogy megtaláljam.
A GPS-hez nem kell internet kapcsolat, akkor miért ne lehetne lekérni a GPS adatokat? Hiszen, ha be van kapcsolva, akkor van GPS adat és nem érdekel senkit, hogy nincs internet - azazl, hogy nincs az, ami nem is szükséges.
Úgy gondolom, hogy nem a google rendszeren keresztül fogom megtalálni a megoldást.
Értem már.
Viszont láttam olyan GPS-készülékeket (tehát nem telefon, csak GPS), amik eltárolták interneten az adatokat és később vissza tudtad nézni az útvonalad. Ilyet lehet telefonon csinálni? Persze ehhez kell internet, értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!