Aki szerint túlárazott szar az iPhone, az ajánlana nekem alternatívát?
Olyan telefont, ami 5-6 évig kap frissítést. Sztereó hangzása van. Évek múlva is szép áron el tudod adni.
Állandóan azt hallgatom, olvasom, hogy hülye, aki iPhone - t vesz, mert pl. a Xiaomi ugyanazt vagy még többet ad 60 ezerért. Várom a javaslatokat a követelményeimnek megfelelő Xiaomi, Huawei vagy más egyéb Adnroidos telefonra 100 ezer alatt természetesen. Mert arról volt szó.
Nekem MATE 20 Pro-m van.
Ha fotózok párat, és szeretném, hogy a tableten és a laptopon is gyorsan rajta legyen (nem felhőzök) csak bedugom a pendrive-ot és kész.
Ha a fényképezőgéppel csinált fotókat hazafelé a vonaton ülve akarom nagyban megnézni, csak fogom az OTG adaptert, bele az SD kártya és már másolom is fel a telefonra/táblagépre.
Ha valakinek megtetszik az én tartalmam, vagy nekem az övé, seperc alatt átmásolom bárhonnan bárhová.
Tablet-telefon-pc bárhol bármikor, nem függök felhőtől és/vagy szinkronizáló programoktól.
Rádug, másol. Kész. Ennyire egyszerű.
A maximális testreszabhatóság is említésre méltó.
128 GB tárhely, ami bővíthető (+128 van is benne).
Oké, hogy online tárhely + korlátlan mobilnet de külföldi utazások alkalmával (sőt, belföldi utazásokkor) is megnézném, hogy hogyan nézel filmet a felhőtárhelyedből. (+külföldön sem kell wifi után szaladgálni, mert "elfogyott a tárhely" a fotók/videók miatt)
Az én telefonom 2 éves, frissítést még kap, egyelőre nem cserélem le. Tökéletesen teszi a dolgát, nem fagy, nem akad, amire nekem kell, arra több, mint elég.
Sosem értettem, miért olyan hatalmas szenzáció, ha egy telefonra 3 évnél tovább érkezik frissítés. Az emberek 90%-a maximum 2 év után cserél telefont, 99% pedig legkésőbb 3 év után.
Az a 4-5-6 évi frissítés annak a maradék 1%-nak érdeke. Nem tekinthető releváns adatnak.
"Egy androidos telefont nem fogsz 5-6 évig használni, főleg ha 100K alatt akarod megúszni. "
Azért egy 300.000 ft-od iphone-t NE egy 100.000 Ft-os androidos készülékkel hasonlítsunk össze
@6: gondolom az nem zavar, hogy az Apple. Is Samsung panelt szerel a telefonjaiba...
@8: a kamera sem Apple innováció... Az említett cégnél még csak szóba sem került, hogy telefont gyártsanak, amikor már többféle kamerás mobil közül válogathattál...
@13: az Apple mobilok vételárának feléért kapsz minimum ugyamolyan teljesítményü készüléket. Lehet, hogyazt nem használod 5 évig és az iPhone esetében mindössze az akkut kell cserélned, de ha a másik mobilt 3 év után lecseréled egy ugyanolyan kategóriájú új készülékre, akkor az 5 év alatt kb. ugyanannyit költöttél, viszont nem egy 5 éves konstrukció van a zsebedben, hanem egy kétéves modell... Vagy 3 év alatt az iPhone-ok semmit nem fejlődnek?
A kérdésben szereplő felvetések pedig nem igazán lényegesek: az 5 éves frissítés nem létfontosságú, jelenleg az Android 5 évvel ezelőtti verziója is teljeskörű támogatást élvez, ugyanúgy használható mint a legfrissebb release. Persze az újabb feature-ökről le kell mondani egy régebbi rendszer esetében - de az Apple régebbi készülékei sem kapják meg az újonnan megjelent rendszerek minden újdonságát. A gyakorlatban semmi különbség nincs a kettő között...
Az iPhone jobban tartja az árát - ez tény. Mint ahogyan az is, hogy nem azért, mintha ennyire értékálló lenne, hanem mert sokan képesek egy használhatatlanságig elavult matuzsálemért a valós értékénél jóval többet fizetni pusztán azért, mert egy megcsócsált alma van a hátlapon. Személyesen tapasztaltam olyat, hogy egy illető akkora összeget adott egy iPhone 5C-ért, amennyiért már egész korrekt és használható mobilt is vehetett volna magának. Azt is, hogy utána nem győzte szidni az Apple-t, hogy jóval többet várt tőle...
Ez veri fel a használt iPhone-ok árait.
A sztereó hangzás pedig már kb. 15 éve alapvető elvárás a mobiloknál. Szerintem semmi extra nincs abban, hogy az Apple készülékei is ismerik - annál kevésbé meglepő, mivel alapvetően zenelejátszóról van szó (az iPhone nem más, mint egy GSM-modullal kiegészített iPod)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!