Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Van olyan app ami 20 százalék...

Van olyan app ami 20 százalék töltöttség alatt és 80% töltöttség felett rezeg es hangosan újra meg újra riaszt?

Figyelt kérdés
2020. aug. 3. 12:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nincs szükséged ilyenre, töltsd fel nyugodtan, meg az se baj ha lemerül.

Ez már a mai telóknál nem gond.

2020. aug. 3. 13:27
 2/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Nem szívesen támogatok értelmetlen dolgokat, illetve pontosan nem is emlékszem, amikor az AccuBattery alkalmazással szórakoztam, abban voltak valami opciók.
2020. aug. 3. 15:27
 3/15 anonim ***** válasza:

Az AccuBattery szól, ha elérte a beállított töltöttséget a telefon.

Egyébként felesleges babrálni ilyenekkel, nekem is 99%-ra van beállítva, mert csak így méri többé-kevésbé pontosan az akku állapotát.

2020. aug. 3. 15:37
 4/15 anonim ***** válasza:
20% alatt egy normális telefon magától jelez és felajánlja az energiatakarékos módot, legalább is amik nekem voltak (LG, Huawei) azok igen. 80% fölött meg minek jelzés?
2020. aug. 3. 15:50
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Na, még egy júzer, aki bedőlt a 20-80% baromságnak...

Leírom sokadjára, de csak röviden:

Töltésvezérlő van a mobilokban, az akku túltöltésének megakadályozására (és a töltési folyamat optimalizálására). Ezen felül van az akkun egy védőáramkör, ami ugyanígy megakadályozza a túltöltést. Aztán persze a szoftver még jóval az akku túlmerítése előtt kikapcsolja a készüléket, de az akkura épített védőáramkör is megszakítana, ha túlságosan lemerülne az akku, még mielőtt a merülés károsítaná az akkut.

Szóval hülyebiztos, többszörös védelem van arra, hogy ne lehessen elrontani. Kivéve persze a 20-80% -os városi legendával (ami ciklus pazarlás) és azzal, hogy tároláskor nem 50-60% -on kell elrakni huzamosabb időre a mobilt (lemerítve és teletöltve is károsodik az akku tároláskor).

De a Te telefonod, úgy pazarlod el az akku véges töltési ciklusait, ahogy neked tetszik...

Abba pedig ne kössön bele (PLS!) senki sem, hogy pl a drónok intelligens akku-védőáramköre mit is csinál... Ez itt Mobiltelefonok témakör...

(Igen, tudom, hogy pl egy drónban is lítium alapú akku van, de azon más védőáramkör van és nem napi szintű használatra van tervezve, ellenben egy mobil igen...)

2020. aug. 3. 16:57
 6/15 anonim ***** válasza:

Az AccuBattery tud szólni, tetszőlegesen lehet beállítani, hogy mikor. Én 91%-ig szoktam tölteni, ekkor jelez. Lemerülést nem szoktam túlzottan figyelembe venni, ha van lehetőségem akkor hamarabb felteszem töltőre, ha tudom, hogy kell, akkor már 40%-nál is. De van, hogy csak 5%-nál.

Előző telefonomnál nem foglalkoztam a töltéssel, egy év után valami lett vele. Használat nélkül a teljesen feltöltött telefon készenléti állapotban is lemerült fél nap alatt, sőt, még kikapcsolva is, tölteni meg baromi lassan töltött fel. Volt újratelepítve, volt szervizben akkucsere, többször úgy kaptam vissza a telefont, hogy nem lehetett bekapcsolni, annyira le volt merülve, persze szerintük hibátlan. Végül eladtam a telefont.

Nem tudni, hogy mi miatt volt ez az előző telefonomnál, a jelenlegi több, mint egy éves és ebből a szempontból rendben van. A töltés módja miatt, vagy sem, ezt sem lehet tudni. A 40-80%-ot próbáltam, de azért mégiscsak a telefon van értem, nem én a telefonért, ez már túl sok kompromisszomot követelt, értelmetlen az akku kapacitásnak felét nem kihasználni és állandóan a töltőn lógni.

Amúgy ha kérdezik, nem szoktam bonyolítani, töltsd és használd úgy, ahogy akarod. Egy dologra lehet érdemes figyelni, ne merüljön le teljesen, kikapcsolásig, minden más lényegtelen.

2020. aug. 3. 17:36
 7/15 anonim ***** válasza:

"Előző telefonomnál nem foglalkoztam a töltéssel, egy év után valami lett vele. "

Én sem a mostanival, így már 3 és fél évesen sajnos azt kell mondanom, hogy az új kapacitásának már csak a 90 százalékát nyújtja. Ezt a minden álodtt esteétől reggelig töltőre csatlakoztatva hagyott időszak tette vele.

Szerintem max két év lehet még benne, míg végleg tönkremegy. Máskor jobban fogok vigyázni.

2020. aug. 3. 19:54
 8/15 A kérdező kommentje:
Elozok nagyon keverik a fogalmakat. Nem tultoltesrol nem tulmeritesrol es nem tonkremenetelrol van szo
2020. aug. 3. 19:55
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Kérdésed:

"Van olyan app ami 20 százalék töltöttség alatt és 80% töltöttség felett rezeg es hangosan újra meg újra riaszt?"

Utolsó hozzászólásod:

"Elozok nagyon keverik a fogalmakat. Nem tultoltesrol nem tulmeritesrol es nem tonkremenetelrol van szo"

Kérdésem:

20% alatt és 80% fölött jelző app mi okból kellene, ha nem a töltöttségi szintek elérésének jelzése miatt?

Ráadásul ezek az értékek teljesen megegyeznek az egyik legelterjedtebb városi legenda értékeivel. Akkor most nem arról van szó, hogy azt szeretnéd, hogy ha az eszközöd 20% alá merűl, akkor egy app jelezzen, valamint akkor is, ha 80% felé töltődik?

"3c all-in-one toolbox (pro)" -ban is lehet ilyen riasztásokat beállítani. Csak persze a 80% fölötti érték elérésének jelzése irreleváns, pláne ismétlődő jelzés formájában. A 20% elérése pedig max amiatt lehet érdekes, hogy megsaccold meddig nyüstolheted még a készüléket. Utóbbit azonban a készülék jelzi magától is (még ha nem is minden eszköz pont 20% -nál, de akár vizuálisan is ellenőrízheted), bár a készülék nem ismétli végtelenül a jelzést alapból, hogy ne fogyasszon túl sokat az amúgy sem sok hátralévő energiából (százalékban). De Te ismétlődő riasztásokat szeretnél. Ez nagyon erősen arra utal, hogy az a célod, hogy az általad megadott két érték közt tartsd az akku töltöttségi szintjét.

Ez azonban teljesen felesleges, sőt árt az akkunak, ugyanis elpazarlod így az egyébként véges töltés-merítési ciklusok egy részét (20-80% közt tartva 40% -ot pazarolsz.) Teccik érteni?

2020. aug. 3. 20:54
 10/15 A kérdező kommentje:

"20% alatt és 80% fölött jelző app mi okból kellene, ha nem a töltöttségi szintek elérésének jelzése miatt?".

Mi az itt nagyuzemben megy a felrebeszeles??? A tobbivel had ne raboljam a sajat időmet...

2020. aug. 3. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!