Víz került az USB-C portba, Azóta nincsen hang a készüléken, mi a teendő ?
Minek raktad rizsbe?
Holnap vidd szervizbe reggel, szedjék szét és szárítsák ki.
A verés nem fog segíteni.
A rizs nem volt rossz ötlet, de a víz alattomos, okozhatott éppen zárlatot is, ami meghülyítette az elektrokikát. A legjobb lenne szétszedni és megtisztítani ultrahanggal aztán reménykedni abban, hogy nem jön később elő valami más baja.
Simán.
Az enyém elvileg vízálló.
A napon felhevült, és pár másodpercre a csap alá tartottam, mert már letiltott minden funkciót a melegedés miatt.
Látszólag használt, csak a töltő portra nyekergett, hogy vizes, de az a 3 és fél év használat során már bebizonyosodott, hogy a strandolások után kiszárad nyomtalanul.
De a mostani eset nem ilyen volt. Elkezdett más hibákat is jelezni.
Azonnal kikapcsoltam, szétszedtem, hát ott a vízpára belül.
Akku lehúz, szárítás a napon ventilátoros támogatással (a párolgás gyorsítható, ha a folyadék felszínéről a vízpára minél előbb távozik).
Megmenekült.
De a tiédet ha rizs körettel tálalod, attól nem fog meggyógyulni.
A rizs konkrétan sz@rt sem ér, attól függetlemül, hogy sokan jó ötletnek tartják. De elmondom, hogy munkahelyen csináltunk teszteket laborkörülmények közt, és nagyjából a száraz kutyaszar is több vizet képes felvenni, vagy a ropi.
Szóval a mobil belsejében a víz azért nem buli, mert elektrokémiai korróziót okoz, azaz elkezdi a réz áramköri részeket elemeire bontani. És amikor ezek megszűnnek a fizikai mivoltukban létezni, és már többé nem képesek áramot vezetni, akkor nagyon fognak hiányozni belőle. Mert semmit nem raktak bele úgy, hogy nincs rá szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!