Huawei mate 20 pro gyorstöltését ki lehet kapcsolni? Ha igen, hogyan?
Szia!
Nem lehet.
De miért szeretnéd kikapcsolni?
Nem a saját töltőjét használod, hanem egy olyat, ami nem képes a gyorstöltésre.
Sőt: a legjobb, ha nem is töltőt használsz, hanem a számítógéped egyik USB portját (még pontosabban USB2, max. 500 mA kimenő árammal)...
Ha az USB adatvonalát megszakítod, a telefon nem képes azonosítani a töltő terhelhetőségét, így legfeljebb 500 mA árammal szabad neki terhelni.
Mondok egy példát:
Ha ezt a kis tesztert szétbontom, szikével átvágom a rézfólián a két középső szálat, utána adatkapcsolatot már nem tudja átvinni.
A telefon pedig bekorlátozza magát 500 mA-re. Nekem bevált már régóta.
Be nem kötött adatvonalakkal a mostani mobilom 5V -on 1A -el terhelte a step-down modult, amivel ezt kipróbáltam... A mai mobilok már csak akkor korlátozzák 500mA -re az áram felvételt, ha az USB2 portot be tudják azonosítani (a megfelelő protokollon kommunikáció során, ugyanis a legtöbb alaplapon 2 USB2 port áramellátása egybe van kötve (még ha külön is van kábelezve a front panelre), tehát elméletileg ha a párhuzamos portok közül csak az egyik van terhelve, akkor ott 1A a max, ami után a védelmi áramkör teszi a dolgát). Ha az adatvonalakat zártam, akkor már 2A -el is megterhelte a mobilon a modult...
*mobilom
(Ennyi elgépelést egy napra... Bocsánat!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!