Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Lesz baja a telefonomnak, ha...

Lesz baja a telefonomnak, ha egy teljes hétig kikapcsolva hagyom?

Figyelt kérdés
Vidékre utazom félnomád körülményekben élő ismerősökhöz. Nem vinnék telefont, át szeretném élni, milyen is az az élet. Száz százalékra feltöltve hagynám itthon.

2020. júl. 16. 21:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
Azt ki felejtettem, hogy hosszú ideig tárolás esetén időnként rá kell tölteni, mert van készenléti merülés, vagy ki kell venni az akkut, ha lehet otthoni körülmények között.
2020. júl. 17. 12:18
 12/19 anonim ***** válasza:
16%

"ki kell venni az akkut"

a kivett akku is ezt csinálja, maga az akku intelligens és megvédi magát a balfék felhasználótól ... de mindegy

és amúgy a telefon honnan tudná hogy meddig lesz letárolva?

olyan ostobaságokat tudsz összehordani hogy a haja égenek áll :D

2020. júl. 17. 12:25
 13/19 anonim ***** válasza:
86%

Telefonra értettem amit írtam.

Drónok esetén az akkun más védőáramkör van az akkura építve. A drónok akkuján lévő védőáramkör azért meríti le direkt az akkut, mert a drónok általánosságban nincsenek napi használatban.

Egy telefon akkun lévő védőáramkör nem meríti le direktben az akkut, mert a telefonok nagy általánosságban napi használatban vannak, így nincs szükség a tárolási töltöttségi szint optimalizálására sem, illetve egy programozható védőáramkör helyigénye nagyobb is, azonban a telefonok esetében a hellyel takarékosan szoktak bánni a tervező mérnökök, hogy a készülék a lehető legkisebb maradjon.

Szövegértés egyébként rendben?

2020. júl. 17. 12:45
 14/19 anonim ***** válasza:
16%

jó mindegy... megint nem érted mit mire mondtam, csak tolod az igét, úgyhogy hagyjuk.

reméljük a kérdező jól fogja érezni magát a nomád életben - frankó idő lesz hozzá :D

2020. júl. 17. 12:48
 15/19 anonim ***** válasza:
84%

Pontosan értettem.

Azt írtad, a drón akku védőáramköre balfék védő funkcióval is el van látva. Ez igaz is a legtöbb esetben.

A telefonok esetében viszont maga az akku nem ilyen bonyolult védőáramkörrel van ellátva.

Illetve Te nem értetted, hogy én a mobilokra értettem, hogy ha lehet, érdemes kivenni az akkut, persze előtte 50% körüli értékre kell meríteni, mivel a telefonok akkumulátorán nincs tárolási töltöttségi szintet is optimalizáló védőáramkör.

Az okokat feljebb leírtam, de úgy tűnik felesleges volt...

2020. júl. 17. 13:00
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz vele, időpazarlás.

2020. júl. 17. 13:22
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

arra értettem, hogy ha a drónok akksiját így védik akkor a telefonokét is így kellene védeni. Csak ott ahogy írtad nincs komolyabb áramkör, hiszen úgyis lemerül naponta, mert használjuk

de ha nem használjuk?

akkor magunknak kell intézkedni azért hogy védjük az akksit!

tehát le kell meríteni, nem szabad 100%-on tárolni.

ennyi, pont, nem kell belegondolni több okosságot.

2020. júl. 17. 15:14
 18/19 anonim ***** válasza:
84%

"de ha nem használjuk?"

Akkor a #10 -es és #11 -es hozzászólásom.

Azt hiszem, itt fog az agyad végtelen ciklusba kerülni...

2020. júl. 17. 16:11
 19/19 anonim ***** válasza:
16%
dehogyfog-dehogyfog-dehogyfog-dehogyfog-dehogyfog-dehogyfog-dehogyfog-
2020. júl. 17. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!