Nem lesz zárlatos a telefonom, ha belepiszkálok a töltőaljzatba tűvel?
S9+ ról van szó. Egy kis mozdulatra is kicsúszik belőle az usb-c töltő, mert az aljzat tövében van egy kis kosz lerakódva. Ki kéne picit kaparni, mert nem tud teljesen belepattanni a töltő.
Fogkefével már próbáltam. Egy része kijött, de még mindig ragadt benne egy kicsi. Mivel tudnék még belenyúlni? Tűvel szabad?
száraz fogpiszkáló!
én úgy szoktam, hogy függőlegesen tartva odaverem az asztalhoz hogy kicsit görbüljön el a vége - meg kicsit legyen olyan szakadozott és ebbe a karomszerű részbe sokkal könnyebben beleakadnak a szöszök! :)
Jobb lenne valami olyannal, ami nem hagy bent új koszt a kiszedett helyett.
A fogpiszkálónál esélyes, hogy kiszeded a koszt és beteszed a szálkát.
Én utoljára PET palackból szikével-ollóval kivágott vékony csíkkal piszkáltam ki az S10+ szmötyijét.
Azóta kerülöm az USB-s töltést, szobámban, kocsimban és munkahelyemen is van QI töltőm.
Szívószál is lehet az "alany", amit kicsit méretre (kampósra) vágva alkalmas a szösz kikaparására. Esetleg porszívó csőhöz fogod a szívószálat és kiszívod a szöszt. De lehet fordítva is, tehát sűrített levegővel kifújni a szöszt.
Fémet két okból ne használj:
1) OTG host módba kapcsolva 5V -ot és akár 2A -t is leadhat a készülék (10W teljesítmény). Ez elegendő a fémes felületek felhevítéséhez (oxidálódás indul meg ilyenkor), ami maradandó károsodást okoz a csatlakozóban.
2) A csatlakozó aranyozott felületén sérülést okozhatsz, ami után az alatta található általában réz alapú fém-keverék oxidálódni fog a levegő páratartalma miatt is, amit a töltés során az elektromosság csak rontani fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!