Az Androidot lehetséges ugyanúgy teljesen letörölni, majd újratelepíteni, mint egy Windows rendszert, vagy ha egy bizonyos android verzióval ellátott telefonom van, akkor az így marad?
Volt egy tök gagyi okostelefonom (Doodgee), amin Android go volt. A gyári alkalmazások is Google go, Youtube go, stb. néven voltak. Nekem tökéletesen megfelelt, sajnos egy este kirepült a nyolcadikról (ne nyissuk meg ezt a történetet, hogy hogyan, meg miért), úgyhogy elővettem a régi LG leon telefonomat, és azt használom egyelőre. Csakhogy ez több éves, és a gyári, számomra teljesen fölösleges és egyáltalán nem kihasznált google alkalmazások elveszik a tárhely több, mint felét, maga a telefon bűnlassú, ma három megállót tettem meg a busszal, mire végre méltóztatott elindulni a spotify. A telefonomon jelenleg a spotify-whatsapp-messenger lite szentháromság van csak letöltve, de így is folyamatosan hisztizik, hogy túl kevés a tárhely - nyilván, mert azon gyári, letörölhetetlen google alkalmazások pöffeszkednek.
Szóval az érdekelne, van-e mód letörölni a jelenlegi 6.0-s androidot (mert azt hiszem, a google alkalmazások csak akkor tűnnek el, ha a rendszert is letörlöm a francba), és feltelepíteni helyette az android go-t a gyári go alkalmazásokkal?
Ha nagyon nekiakarsz lendülni az ilyen dolgoknak, akkor innen indulj:
Mondjuk ahogy elnézem nem igen van/volt megfelelő fejlesztői támogatása, alig van custom ROM rá, amik vannak is elég nagy bugokkal rendelkeznek.
Bár őszintén a régebbi LG telók (alaplap) eléggé HW bootloop érzékenyek, amit vagy csak nagyon nehezen lehet visszahozni EDL módból, ha egyáltalán találsz megfelelő, általában nem publikus gyári szervizes fájlokat hozzá.
LG android felülete szinte minden szempontból borzasztó, és elavult, tudom milyen érzés, nekem megjelenéskor volt egy akkori csúcskategóriás G6-om, ami borzasztóan visszavett a teljesítményből a gyári rendszer, ha már minimálisan melegebb volt a proci a kelleténél. Ezért használtam "főzőtt" rendszert, ami azért jobb volt ilyen szempontból, csak ott meg az a gáz, hogy az LG szinte abszolút semmit nem tesz nyilvánossá, és a fejlesztőknek kell visszafejteni a telefon alap könyvtárát, amire tudnak építeni, és az nem a legkönnyebb dolog.
Bár pont volt Leon-nal is dolgom, ott a kijelző volt nagyon gány, megállás nélkül ghosting-olt, bár a G6-nál is előfordult.
Köszi. Az általad megadott linken is jártam tegnap ^^
Igazából úgy voltam vele, hogy nincs veszíteni valóm, ha tönkreteszem, akkor tönkretettem egy szar telefont ami helyett úgyis újat akartam venni. Ha viszont sikerül, akkor egyelőre megspóroltam magamnak az új teló árát.
Most egyelőre még működik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!