Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Honnan tudom, hogy kik vannak...

Honnan tudom, hogy kik vannak fent a wifin?

Figyelt kérdés
A szomszednak megadtuk a wifi jelszot, viszont vagyunk rajt meg pluszba, ami zavaro, foleg ha nagyon belassul a net. Beleptem a router aljan levo jelszo, felhasznalonev komboval, latom az eszkozoket, van ip illetve mac cim, de nincs valami, amivel meg tudom nezni, kihez, vagy hova tartoznak? Mert lecsatlakoztatnam oket.. Valtoztattunk mar jelszot, de arra lennek kivancsi, hogy meg lehet e talalni, mi es kihez tartozik?

2020. jún. 15. 14:45
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
A DHCP kliens listában láthatod. Ha megváltoztattátok a jelszót, biztos nincsenek fent. De a saját hálózatukkal leterhelhetik a frekvenciát, ami kihatással van a tiétekre is.
2020. jún. 15. 14:50
 2/5 A kérdező kommentje:
De, fent vannak ugyanugy, gondolom megkaptak a jelszot (megint), en csak szeretnem megnezni, pontosan kik azok
2020. jún. 15. 14:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Mac cím alapján a saját eszközeidet be tudod azonosítani.

Ami nem a tiéd, azt tiltod.

Amúgy szólj a szomszédnak, hogy mostantól ne használja, mert így nem tudod rendesen használni. Ne csak simán tiltsd, mert abból csak sértődés van.

2020. jún. 15. 14:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Azt, hogy pontosan kik azok sehogy nem tudod megnézni.

A Mac első hat karaktere alapján ki lehet nyomozni, hogy milyen készülék, pl egy Samsung tv vagy egy xbox, de ezzel nem sokra mész.

2020. jún. 15. 14:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írták

Megnézed a saját eszközeid MAC címét, és a többit tiltod a router-ban (MAC szűrés)

Vagy ha lehetséges, akkor "fehérlistát" csinálsz, és az engedélyezett eszközökhöz csak a sajátjaid MAC címád adod meg

+ SSID és jelszóváltoztatás, WPS tiltása, SSID rejtése, DHCP kikapcs (ilyenkkor KÉZZEL kell minden egyes eszköznek IP címet adni) stb..

(Persze ezeket csak akkor, ha tudod is mit csinálsz)

2020. jún. 15. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!