Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A triple kamerás mobilokat...

A triple kamerás mobilokat hogy kell elképzelni? A kamerák együtt dolgoznak vagy jelenetfüggően egyik vagy másik aktív?

Figyelt kérdés

Meg vagyok kavarodva. Eddig azt hittem egy triple cam mobilban a kamerák együtt dolgoznak, és a szoftver a közös eredményből generálja a végfotót.

De most a Huawei P30-am leírásában olvasom hogy a 3 cam mindegyike jelenetfüggően aktív vagyis ha a camerasoft közelképet érzékel akkor az egyik camra vált és azzal süti el a képet, ha széles látképet érzékel akkor a wide angle cam-re vált... stb

Vagyis szó sincs közös munkáról voltakép úgyis csak 1 cam dolgozik mindig.

Célcam a célhelyzetre. Makrocam a makroképre, wide cam a landscape-re.

???

Ez így lenne vagy csak ennél a Huaweinél van így?

2020. jún. 11. 14:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Samsung van, és a 3. kamerát CSAK a nagylátószöghöz használja, ez biztos :)
2020. jún. 11. 14:49
 2/5 A kérdező kommentje:

mert uyge az esetek 99%ában mi lesz használva? A "mindenre" jó főcam. A másik kettő meg minek is....

meg az is röhej hogy a főcam manuális fókusszal sokkal jobb makrót csinál mint a macrocam.....

2020. jún. 11. 15:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szinte sosem dolgzozik együtt az összes kamera, csak mind másért felelős. Általában a főkamera és plusz 1 kamera teszi a dolgát. Mondjuk most a Samsung 108 mpx-es újításának még nem néztem utána, ott lehet akár 3 is dolgozik egyszerre, mert azért a 100X-es zoom azért érdekes cucc.
2020. jún. 11. 15:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát vannak ilyen lencsék pl:Mélységérzékelő ez a főkamerával közösen csinálja a portré modós háttérelmosást (sok mobil tudja csak szoftveresen de így élesebb,jobb)

A monokróm(nem érzékeli a szineket de több fényt fog fel) a főkamerával készítí az éjszakai képeket

A széles látószögű telejesen független más kameráktól a főkameránál gyengébbek a színei és rosszabb minőségű is a fotó de több minden fel tud venni

A telefotó csinálja az optikai zoomot kisebb a látószöge a főkameránál olyan mint a mélységérzékelő csak jobb.

Szerintem ennyi van de a noname telefonokon nincs is értelme csak 2 lencsét tesznek hogy ne egy legyen és megvegyék (ulefon és társai)

2020. jún. 11. 15:33
 5/5 Alex Fly ***** válasza:
100%

Erre nem lehet egzakt, minden készülékre érvényes válast adni.

Itt van előttem két mobil. Mindkettőt dupla hátlapi kamerával szerelték és abban is megegyeznek, hogy meghelenésük idején a csúcsot jelentették a fényképezés területén is.

Viszont teljesen más a megközelítésük...

Az LG G5 tartalmaz a normál kamera mellett egy nagylátószögű optikát is, itt a kameraszoftverben választod ki, hogy a kettő közül melyiket akarod használni. Értelemszerűen alapesetben csak a klasszikus kamera működik, a széles látószögű képekhez pedig csak a halszem.

A Huawei Mate 10 Pro esetében egy 20 Mpx monokróm kamera mellett egy 12 Mpx RGB modult használ, itt az elkészült képeket a két szemzor adatainak szintézisével állítja elő. Konyhanyelven a nagy felbontású monokróm szenzor képét kombinálja az RGB szenzor színinformációival.

Első esetben két, független kameráról beszélünk, amásikban egyetlen egységként dolgozik.

2020. jún. 13. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!