A triple kamerás mobilokat hogy kell elképzelni? A kamerák együtt dolgoznak vagy jelenetfüggően egyik vagy másik aktív?
Meg vagyok kavarodva. Eddig azt hittem egy triple cam mobilban a kamerák együtt dolgoznak, és a szoftver a közös eredményből generálja a végfotót.
De most a Huawei P30-am leírásában olvasom hogy a 3 cam mindegyike jelenetfüggően aktív vagyis ha a camerasoft közelképet érzékel akkor az egyik camra vált és azzal süti el a képet, ha széles látképet érzékel akkor a wide angle cam-re vált... stb
Vagyis szó sincs közös munkáról voltakép úgyis csak 1 cam dolgozik mindig.
Célcam a célhelyzetre. Makrocam a makroképre, wide cam a landscape-re.
???
Ez így lenne vagy csak ennél a Huaweinél van így?
mert uyge az esetek 99%ában mi lesz használva? A "mindenre" jó főcam. A másik kettő meg minek is....
meg az is röhej hogy a főcam manuális fókusszal sokkal jobb makrót csinál mint a macrocam.....
Hát vannak ilyen lencsék pl:Mélységérzékelő ez a főkamerával közösen csinálja a portré modós háttérelmosást (sok mobil tudja csak szoftveresen de így élesebb,jobb)
A monokróm(nem érzékeli a szineket de több fényt fog fel) a főkamerával készítí az éjszakai képeket
A széles látószögű telejesen független más kameráktól a főkameránál gyengébbek a színei és rosszabb minőségű is a fotó de több minden fel tud venni
A telefotó csinálja az optikai zoomot kisebb a látószöge a főkameránál olyan mint a mélységérzékelő csak jobb.
Szerintem ennyi van de a noname telefonokon nincs is értelme csak 2 lencsét tesznek hogy ne egy legyen és megvegyék (ulefon és társai)
Erre nem lehet egzakt, minden készülékre érvényes válast adni.
Itt van előttem két mobil. Mindkettőt dupla hátlapi kamerával szerelték és abban is megegyeznek, hogy meghelenésük idején a csúcsot jelentették a fényképezés területén is.
Viszont teljesen más a megközelítésük...
Az LG G5 tartalmaz a normál kamera mellett egy nagylátószögű optikát is, itt a kameraszoftverben választod ki, hogy a kettő közül melyiket akarod használni. Értelemszerűen alapesetben csak a klasszikus kamera működik, a széles látószögű képekhez pedig csak a halszem.
A Huawei Mate 10 Pro esetében egy 20 Mpx monokróm kamera mellett egy 12 Mpx RGB modult használ, itt az elkészült képeket a két szemzor adatainak szintézisével állítja elő. Konyhanyelven a nagy felbontású monokróm szenzor képét kombinálja az RGB szenzor színinformációival.
Első esetben két, független kameráról beszélünk, amásikban egyetlen egységként dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!