Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért felejti el az ujjlenyoma...

Miért felejti el az ujjlenyomatomat a telefon?

Figyelt kérdés

Xiaomi Redmi 4X.

Beállítom az ujjlenyomatot, de az idő elteltével mintha elfelejtené. Tehát pl. hetek múlva már igen nehéz feloldani avval, igazából csak a szerencsén múlik, hogy rá tudom-e tenni úgy, hogy pont ráhibázok a neki tetsző pozícióra és kinyílik. Mindkét ujjamnál ez van.

Ez mostanában vált csak igazán problémássá, ugyanis egyre gyakrabban csinál olyat, hogy nem jön elő a billentyűzet (ha nem fogadja el az ujjamat, akkor be szoktam írni a pin kódot)- így azonban ez lehetetlen. SZóval van, hogy percekig nem tudom kinyitni. Aztán valamivel később azért elő szokott jönni a billentyűzet. Nem tudom, ez min múlik.

Ráadásul rengeteg online hivatalos fiókomba csak telefonos aláírással lehet bejelentkezni, és ehhez is kéri az ujjszenzor megérintését a telefon. De ha 4-szer egymás után sem tudok elfogadható ujjlenyomatot biztosítani, akkor meg már percekig nem is engedi újrapróbálni az aláírós program.

Valamelyik hibát ki lehet javítani?

Amúgy jó kis telefon, már 2 éve megvan, de sajnos elég gyakran találkozik a padlóval nagy magasságokból. Idáig még nem volt ebből fakadó működési problémája. A touch sensor emlékeim szerint már az elejétől kezdve ilyen viszont. Izzadt vagy vízben ázott ujjat természetes, hogy nem ismer fel, de sajnos mostmár másmilyet is alig.

Mindig újra és újra be szoktam állítani az ujjlenyomatot rajta, hogy rendesen működjön legalább egy darabig. Utána, ha eltelik egy bizonyos idő, már csak próba-szerencse, hogy felismeri-e az ujjam, attól függően, hogy rakom rá.

2020. jún. 2. 10:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltad már, hogy több szögből veszed fel az ujjad?
2020. jún. 2. 12:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy elfelejti, lehet hogy az ujjlenyomatod is kopik, piszkolódik stb. Nekem a Samsung A50-esem os ilyen. Mikor beállítom, akkor aznap tuti, de másnaptól már egyre nehezebben olvassa.
2020. jún. 2. 19:49
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi!

#1 igen, muszáj is, úgy kéri amikor beállítom.

Sokat mosok kezet meg ilyesmi, és nagyon száraz is a bőröm, szóval #2 igazad lehet.

2020. jún. 4. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!