Ha nincs használatban egy telefon tönkremehet?
Nem törvényszerű.
Arra figyelj, hogy 50% körüli töltöttségen rakd el, és havonta töltsd fel 50%-ra. Így az akku is jó állapotban marad meg.
(A lítium akksik szeretik, ha az elektronok fele az anódon, a másik fele meg a katódon van. De ennek lényeges szerepe csak tárolásnál van.)
Nem értem amíg jól működik addig miért kell le cserélni?
Nekem p30 litem van de annyira azer nem szuper ez a telefon.
Sony telefonom volt nagyobb is volt,kb okosabb volt mit most ez a telefonom ami nekem is furcsa, csak azért váltottam 4 év után mert az ajsija rossz volt.
De egyébként jó tanácsot adott az 1-es.
Memória kártya elveszti az adatokat, ha nem kap áramot.
Az akksi tönkre megy idő után és akkor is, ha sokáig nem kap töltöttséget.
#3:
"Memória kártya elveszti az adatokat, ha nem kap áramot."
Butaság! Ha kiveszi a felhasználó a készülékből a memkarit és egy pár év múlva tenné be egy kompatibilis eszközbe, az adatok akkor is leolvashatóak/módosíthatóak maradnak.
Olvasgass egy kicsit róla:
Kérdező:
Elméletileg nem kellene tönkremennie, de az ördög nem alszik...
Az akkura vonatkozó szabályok szerint 50% -ig töltés után elrakható, de 30% alá ne nagyon merüljön álltában, pláne ne 0% alá (amikor már töltőre rakva is csak órák múlva hajlandó bekapcsolni, ugyanis ez már komoly károsodást okoz az akkuban). Ha 100% -ig töltöd, mert nem figyelsz rá, pl idő hiányában, akkor utána legalább 70% -ig merítsd le, mielőtt elrakod.
Egy-két havonta érdemes bekapcsolni, le ellenőrizni hol áll az akku és 40-60 közt tartani legoptimálisabb esetben (ahogy az első válaszoló is írta).
Az egy adathelyreállítással foglalkozó cég. Munkájuk többségét a fizikailag sérült adathordozók és a véletlenül törölt adatok helyreállítása adja.
Ne keverjük ezeket az adathordozók működési elvével.
"Memória kártya elveszti az adatokat, ha nem kap áramot."
Ezt te sem gondolhattad komolyan. Ha ez igaz lenne, akkor semmi értelme nem lenne a memóriakártyának.
1.
Látom, hogy olvastad a másik válaszom, de azt úgy írtam, hogy lítium ionok eloszlására vonatkozik.
A töltőfeszültség hatására a negatív grafitelektródára vándorolnak a pozitív töltésű lítium ionok (azaz kationok).
Terhelésnél visszamásznak a pozitív fémelektródára, mert a fogyasztó átküldi az elektronokat oda, emiatt odavonzódnak.
Amikor egyik elektródán több a lítium ion, olyankor jönnek létre nem kívánatos felületi reakciók egyiken, vagy másikon, a hosszú tárolás során.
Épp a napokban volt olyan kérdés, valaki eltett egy hibátlanul működő telefont, hosszabb idő után előveszi és bootloop volt, ha jól emlékszem.
Nemrég a szervizembe is hoztak egy tv-t, amikor eltették, semmi baja nem volt, évek után pedig nem indul.
Mi volt a baja? A flash-memóriát újra kellett írni.
Ennyit arról, hogy a flash nem felejt.
Áh, úgy tűnik még rengeteg mindent kell tanulni tőled... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!