Hogy kell egy videó "indexképét" megváltoztatni?
Mi az az indexkép?.
Bocs a bekérdezésért.
Indexkep alatt ugye nem az indexkepet, hanem az elonezeti kepet (thumbnail) erted? Azt tipikusan a programok generaljak maguknak az elso x. masodperc kepebol.
Van olyan fileformatum (Matroska (.mkv)), amibe mindenfele beagyazhato, de altalaban csak video- es hangsav van. Nem tudom, hogy altalanossagban be lehet-e agyazni sajat elonezeti kepet, es ezt milyen program tamogatja. Valoszinuleg (egy gyors kereses szerint) nem.
Ja, azt elfelejtettem leirni: indexkepnek a video tomoritesekor azokat a frame-eket (kepkockakat) hivjak, ami tomoritetlen marad. Tekereskor ezekhez tud ugrani, es tomoriteskor az ehhez (vagy mar kiszamolt tobbi) kephez tud viszonyitani. Ertelemszeruen nem celszeru lecserelni sajatra, mert akkor a videoban az index kep kornyezete teljesen hulyeseget fog mutatni. Raadasul nem egyseges az sem a programok kozul, hogy hanyadik kepkockat jelenitik meg elonezethez.
Azt lehet csinalni, hogy generalsz egy elonezeti kepet, es a video ele teszel egy par masodperces introt, ami ebbol a kepbol all.
a galériában nem fogod tudni megváltoztatni. elvileg a legelső frame-t adja képnek.
esetleg a metaadatokban talán lehet, de azt szerintem telefonon nem lehet szerkeszteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!