Hipernet használók, és számítástechnikához értő emberek.24óra alatt mennyi adat tölthető le? Annyit tudok, hogy a sebesség 5 Mega/s.
Tegyük fel, hogy átlagosan tartja a 4mbps sebességet.
Ez azt jelenti, hogy 0,5 Megabájt/sec a letöltési sebesség. (4 mbit = 0,5 Mbyte)
Egy óra = 3600 másodperc
Tehát 3600*0,5=1800 Megabyte egy óra alatt.
Egy nap az 24 óra, szorozva az óránkénti 1800 Megabájttal 43200 Megabyte.
A többit rád bízom
Na de ez nem is matek, hanem csak számtan, szorzás/osztás. Ráadásul az újság is megírta, hogy a mai fiatalok qurvára ott vannak a számítástechnikában :)
"Annyit tudok, hogy a sebesség 5 Mega/s"
Persze még ez az óvodás tudomány is kevés, ha a kérdező sem képes feltenni a kérdést. Hisz " 5 Mega" micsoda?
A 2# válaszoló aki köszönöm szépen a segítséget.És,hogy szépen,és érthető választ adott.Akkor lényegében,kb 10db DVD lemeznyi, adat,zene,film,játék,stb.
3# Köszönöm,hogy próbáltad megértetni,hogy nem mindenki ért annyira a számítástechnikához.
A többi választ figyelmen kívül tekintem.Egyébkén,pont ez az,hogy nem 18-20-éves vagyok.Az én időmben még kötelező volt a sorkatonai szolgálat,és voltam is katona.
"Annyit tudok, hogy a sebesség 5 Mega/s."
megabit vagy megabájt? 8 a váltószám a kettő között, szóval nem mindegy.
A Hipernet maximális sebessége 4G+ hálózaton 300 Mbit/s, normál 4G hálózaton pedig 150 Mbit/s. A Mbit/s és a Mb/s között 8 a váltószám, a Mbit/s-ot ennyivel kell elosztani.
A fenti adatok az elméleti maximumok, a 100% lenne a térerő, és senki sem használná a hálózatot, akkor közel ennyivel menne. De a gyakorlatban normál 4G esetén 5-ös térerő mellet 80-110 Mbit/s-ra, 4-es térerő mellet 60-90 Mbit/s-ra, 3-mas térerő mellet 30-60 Mbit/s-ra, kettes térerő mellet 10-30 Mbit/s-ra számíthatunk. 1-es térerő esetén pedig nagy eséllyel akadozni fog a kapcsolat.
Ha olyan szerencsés vagy, hogy 4G+ lefedettségű helyről internetezel, illetve a készüléked is tudja ezt, a fenti értékek duplájára számíthatsz azonos térerő mellet (mondjuk teljes térerő esetén a 4G+ simán veri a kábelnet és az ADSL sebességét, de ehhez tényleg szerencsés helyen kell lakni).
Írtad, hogy nálad 5 Mb/s-al megy (ami 40 Mbit/s). Ez egyébként megfelel az átlagos gyakorlati sebességének, ez a sávszélesség a legtöbb helyen elérhető a szolgáltatással (valóban ennyire számíthatsz átlagban).
Ha feltételezem, hogy ezt fixen tudja, akkor:
egy perc alatt 300 Mb,
egy óra alatt 17,57 Gb,
egy nap alatt 421 Gb-ot fogsz tudni letölteni.
De mivel mobil, azaz vezeték nélküli technológia, ezért a tényleges sebesség függ a készülékedtől, a toronytól való távolságtól, illetve az aktuális leterheltségtől, azaz a napszaktól is. Legjobb esetben ennél akár jóval gyorsabb is lehet, normál esetben kb. ekkora sebességre számíthatsz, a legrosszabb esetben pedig használhatatlanul lassú lesz, és akadozni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!