Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Lefogyott a mobilnetem! Így...

Lefogyott a mobilnetem! Így hogyan tanuljak?

Figyelt kérdés
Amit még márciusban adtak ugye online óra miatt de nekem ez lefogyott és most nem tudok majd tanulni, nem kapom meg a feladatokat majd. Most is csak a tesóm megosztotta netjét de neki is lefog fogyni. A wifink nagyon rossz, nem működik egyáltalán. Hogy képzelték a Telekomosok, hogy adnak netet, de ez nem lesz elég az év végéig..... Persze a Vodafonosok kaptak 100GB-ot... A tanároknak is már mondtan de ők leszaják. Így nem tudok csatlakozni holnap az online órára. Most mitévő legyek?

2020. ápr. 14. 10:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
10, a tanárok. (Amúgy, ha tényleg nem megoldható az online számonkérés, akkor levélben) Ez a eljárás. Az, hogy van nem működő részek, nem meglepő, amilyen asap kellett átállni a távoktatásra. :/
2020. ápr. 14. 11:36
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

@11:13

Valamiről csak ki tudta írni ezt a kérdést is a netre...

2020. ápr. 14. 11:42
 13/14 Alex Fly ***** válasza:
100%
Ha lefogyott, akkor vegyél még. A díjmentes 10 GB nem azt jelenti, hogy nem vásárolhatsz ezen kívül mobilnetet...
2020. ápr. 14. 16:56
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük ott, hogy home office-ra, digitális tanulásra a STABIL KAPCSOLATÉRT vezetékes internet szükséges. A laptopokon van (általában) ethernet csatlakozó, szóval a feladat adott: oldd meg, hogy a laptopod kábelesen csatlakozzon az internetre.

Kifogások nincsenek, csak megoldások. Messze van a HGW (alias modem, vagy routernek is csúfolják)? Nem lehet megoldani a közvetlen kábeles összeköttetést? A laptop mozgatható... Vidd a HGW közelébe, ha van IPTV set top box, ethernet kábelt húzd ki belőle és dugd a laptopba.

Vagy vásárolj power line adaptert. Itthon így "hozom fel" a földszintről az internetet (de csúnyán fogalmaztam), egy ilyen kütyüpáros segítségével, sehol nincs fúrás, faragás, nem botlok el kábelben, szabvány 100 cm-es ethernet kábelből kell 2 darab. Remekül működik, ráadásul az ONT-m (optika, Telekom) egy mezei TP-Link routerrel van így összekötve, power line adapterekkel, amik konnektorba csatlakoznak és az egyik a HGW-vel van összekötve, a másik a TP-Link-el. A TP-Link-be megy fent az STB is, IPTV tökéletesen megy, a TP-Linkre csatlakozom a munkahelyi géppel kábelesen (hazacibáltatták, home office) és a saját laptopommal most jelenleg wifizek, mert nincs itthon elfekvőben ethernet kábel, de kb. 40 cm-re van a laptop a TP-Link-től, így nem gond. A torrent így is lecsöpörög szépen 10 perc alatt simán.

De ez csak 1 megoldás. Van más is. Tettem érte, költöttem rá, hogy az emeleten is legyen vezetés internet és akár wifi is. Összesen 22 ezer Ft volt (a power line adapter 16 ezer és a router 5800, mindkettő TP-Link). Bár a routert nem vittem túlzásba, semmi extra max az IGMP az IPTV miatt.

2020. ápr. 14. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!