Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » SOS! Bele esett a telefonom a...

SOS! Bele esett a telefonom a vízbe mit tegyek?

Figyelt kérdés
bekapcsolt allapotban volt, azonnal kikaptam, miután megtöröltem már nem volt bekapcsolva. most ki be ki be kapcsol. bele tettem rizsbe, a simet kivettem, a hátlapját nem lehet levenni. mit tegyek? szerviz nem lesz nyitva xiaomi redmi note 4 a telefon.

2020. márc. 21. 21:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%
Csak tudnám, hogy ki találta ki azt a hülyeséget, hogy a rizs azokon a kis egy-két mm-es (talán még annyi se) lyukakon keresztül képes kiszívni a vizet.
2020. márc. 21. 22:06
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

A fizikai magyarázat a következő:

Egy zárt téren belül a páratartalom eloszlás egyenletes.

Ha a tér egy sarkába nedvszívóanyagot teszek (talán már láttál kis, vagy nagyobb szilikagél zacskókat kényesebb áru csomagolását megbontva belül), akkor nedvszívó képessége folytán elkezdi felvenni a közvetlen környezetében lévő nedvességet a levegőből (de más gázból is ipari felhasználásban), íly módon azon térrészben, amelyben nagyobb páratartalom kiegyenlítődés felé "igyekszik", azaz a teljes térrészben idővel csökken a páratartalom, mert leköti a nedvszívó anyag.

Kb, így...

2020. márc. 21. 22:32
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

ez a rizses megoldás a legidiótább tanács ami valaha létezett

jó esély van rá, hogy kuka lesz tőle a telefon

2020. márc. 22. 08:42
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Minden jól működik, kivéve a kamera. Az beázott. Azt a szervizbe meg tudják csinálni? És kb mennyibe kerül?
2020. márc. 22. 09:20
 15/19 anonim ***** válasza:
72%

Hagyjuk már azt rizses gyökérséget, semmire nem jó.

SZét kell szedni és hajszóritóval kifujatni amennyire lehet és meleg helyre tenni.

2020. márc. 22. 09:58
 16/19 A kérdező kommentje:
De ennek nem lehet levenni a hátlapján!
2020. márc. 22. 10:02
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Redmi note 4-nek? Dehogynem.

Ott a videó, hogy hogyan. Simán lepattintható róla, nem ragasztott.

2020. márc. 22. 11:10
 18/19 anonim ***** válasza:
#9 vagyok, rizses megoldást egy videóban láttam, és maximálisan logikusnak tűnt. Gondolj bele: a rizs főzéskor háromszorosára dagad, rengeteg vizet vesz fel. Tanultam pincérnek is, ott is mondták, hogy a sószóróba kell 1-2 szem rizs, hogy megkösse a nedvességet. A hajszáító tényleg hatékony, de lehet, hogy akkora hőt bocsájt ki, amitől valamelyik alkatrész megsül. De ha a javaslatom annyira elfogadhatatlan, akkor fogd és csavard fel a fűtést óvatosan és tedd a közelébe. Figyelj rá, hogy langyosra helyezd inkább. Például ha leteszed a kezed arra a helyre pár perc múlva is elviselhető lesz a hő. A telefonokat eleve közvetlen napsütésnek sem szabad tartósan kitenni, szóval ja, remélem értitek már, hogy inkább jobb ha reggelre szárad meg és nem két perc alatt. A telefonnak mindenképpen.
2020. márc. 26. 15:24
 19/19 anonim ***** válasza:
Ja és ha a hátlapja levehetetlen akkor az alján biztos van kis csavar, mint pl az újabb Iphoneoknak (tudom, mert nekem is az van), 3000 Ft-ért tudtam hozzá venni speciálisan kis méretű csavarhúzókészletet.
2020. márc. 26. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!