SOS! Bele esett a telefonom a vízbe mit tegyek?
Csak tudnám, hogy ki találta ki azt a hülyeséget, hogy a rizs azokon a kis egy-két mm-es (talán még annyi se) lyukakon keresztül képes kiszívni a vizet.
2020. márc. 21. 22:06
A fizikai magyarázat a következő:
Egy zárt téren belül a páratartalom eloszlás egyenletes.
Ha a tér egy sarkába nedvszívóanyagot teszek (talán már láttál kis, vagy nagyobb szilikagél zacskókat kényesebb áru csomagolását megbontva belül), akkor nedvszívó képessége folytán elkezdi felvenni a közvetlen környezetében lévő nedvességet a levegőből (de más gázból is ipari felhasználásban), íly módon azon térrészben, amelyben nagyobb páratartalom kiegyenlítődés felé "igyekszik", azaz a teljes térrészben idővel csökken a páratartalom, mert leköti a nedvszívó anyag.
Kb, így...
2020. márc. 21. 22:32
ez a rizses megoldás a legidiótább tanács ami valaha létezett
jó esély van rá, hogy kuka lesz tőle a telefon
2020. márc. 22. 08:42
14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Minden jól működik, kivéve a kamera. Az beázott. Azt a szervizbe meg tudják csinálni? És kb mennyibe kerül?
Hagyjuk már azt rizses gyökérséget, semmire nem jó.
SZét kell szedni és hajszóritóval kifujatni amennyire lehet és meleg helyre tenni.
2020. márc. 22. 09:58
16/19 A kérdező kommentje:
De ennek nem lehet levenni a hátlapján!
Redmi note 4-nek? Dehogynem.
Ott a videó, hogy hogyan. Simán lepattintható róla, nem ragasztott.
2020. márc. 22. 11:10
#9 vagyok, rizses megoldást egy videóban láttam, és maximálisan logikusnak tűnt. Gondolj bele: a rizs főzéskor háromszorosára dagad, rengeteg vizet vesz fel. Tanultam pincérnek is, ott is mondták, hogy a sószóróba kell 1-2 szem rizs, hogy megkösse a nedvességet. A hajszáító tényleg hatékony, de lehet, hogy akkora hőt bocsájt ki, amitől valamelyik alkatrész megsül. De ha a javaslatom annyira elfogadhatatlan, akkor fogd és csavard fel a fűtést óvatosan és tedd a közelébe. Figyelj rá, hogy langyosra helyezd inkább. Például ha leteszed a kezed arra a helyre pár perc múlva is elviselhető lesz a hő. A telefonokat eleve közvetlen napsütésnek sem szabad tartósan kitenni, szóval ja, remélem értitek már, hogy inkább jobb ha reggelre szárad meg és nem két perc alatt. A telefonnak mindenképpen.
2020. márc. 26. 15:24
Ja és ha a hátlapja levehetetlen akkor az alján biztos van kis csavar, mint pl az újabb Iphoneoknak (tudom, mert nekem is az van), 3000 Ft-ért tudtam hozzá venni speciálisan kis méretű csavarhúzókészletet.
2020. márc. 26. 15:27
Kapcsolódó kérdések: