Adatroaming, hogy működik?
Sziasztok!
Írországban van még egy évig 15gb-os előfizetésem a Vodafonenál. Viszont én két hónap múlva költözök haza. A kérdésem az lenne hogyha Magyarországon használom nem számítanak fel érte plusz díjat? Mert egy magyar ismerősöm aki a vodafonenál dolgozott Azt mondta hiába ugyanaz a cég ha egy napi limitet túllépek az internet felhasználásban írországi előfizetéssel Magyarországon akkor súlyos 10 ezrekbe kerülhet nekem . ebből mi igaz? Mert én eddig úgy tudtam hogy EU-n belül nincs plusz költsége a Rooamingnak.
A magyar Vodát ismerem, valószínűleg az ír is hasonló elven működik roaming tekintetében: Van x GB havi adatra előfizetésed, abból EU 1-es roamingban egy részét (50-70% között, az ügyfélszolgálat ezt meg tudja mondani pontosan) le tudod forgalmazni, de 4 havi átlagban az adatforgalom legalább felének a magyar szolgáltatóhoz csatlakozva kell történnie, a te esetedben az írhez. Ha több a roaming adat, mint a hazai, akkor plusszt számláznak ki, nem is keveset. Hiába ugyanaz a szolgáltató neve (Vodafone), teljesen más cég, más a hálózati kódjuk is. Mintha lett volna egyéb kitétel is, csatlakozások száma, hívások száma, stb.
Ezt sajnos nem reklámozzák, még némelyik vodashopos kollega sem tud róla.
"Mert én eddig úgy tudtam hogy EU-n belül nincs plusz költsége a Rooamingnak."
Bozonyos feltátelek mellett, igen.
Érdeklődj erről a szolgáltatódnál.
Gyanítom hogy az első hónapban megbuknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!