Redmi note 8 pro aktív hívás közben belép különböző alkalmazásokba. Mi lehet a baj?
Valószínűleg az, hogy rossz a beállítása és a képernyőt nem kapcsolja ki a közelségérzékelő.
Ennek az lenne a lényege, ha a füledhez emeled, a világítás kikapcsol, az érintésre nem reagál (így le sem tudod tenni a füleddel).
Ez vagy hibásan működik, vagy csak nincs beállítva.
A konkrét készüléket nem ismerem, de rengeteg program létezik, ami képes ezt a közelségérzékelőt kezelni, újrakalibrálni. Érdemes letesztelni, működik-e egyáltalán, ha nem, akkor kell újrakalibrálni.
Közelségérzékelő tesztelése Xiaomi redmi note 8 pro -n:
Beállítások
Összes jellemző
Kernel verzió (-ra 5 koppintás)
Ekkor felugrik a "CIT" nevű program, amiben a
"14. Proximity sensor"
opciót kell kiválasztani, itt pedig lehet tesztelni a közelségérzékelőt, annak megközelítésével. (A szenzor a szelfi kameráról jobbra található a kijelző felső káváján). A teszt során az
"5.0" érték változása "0.0" -ra jelzi, a szenzor működését, ahol az "5.0" a nincs fedésben, a "0.0" pedig a fedésben...
Bocsi, kihagytam 1 dolgot.
Javitok:
Beállítások
A telefonról
Összes jellemző
Kernel verzió (-ra 5 koppintás)
Régebbi telefonnál az volt a módszerem, hogy a gombbal nyomtam ki a képernyőt, mielőtt a fülemhez emeltem.
Akár bejövő vagy kimenő hívás.
Mivel "magától" nem mindig működött stabilan, vagy néha vissza is kapcsolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!