Szerintetek milyen hatással vannak az okostelefonok a mai fiatalokra?
Tönkreteszik vagy segítik őket?
A saját véleményetekre lennék kíváncsi, arra, amit ti gondoltok erről.
Én nem kimondottan az okostelefont tartom negatív hatásúnak a fiatalokra, inkább a facebookot. Jött hozzánk is dolgozni olyan srác, aki szinte rabja volt. Nagy sorozatszámú CNC alumínium megmunkálással foglalkozunk, és a gyerek oda volt téve egy régi kolléga mellé, de alig figyelt rá mit mond neki, és amit lehetett , már vette is elő a telefont. Januártól be is lett tiltva nálunk, hogy elő legyen a mobil.
Másik dolog, hogy sok autós tapasztalja, hogy a fiatalok bele vannak bújva a telefonjaikba, bömböl a fülükben a zene, és úgy lelépnek az úttestre, hogy körül se néznek.
Mind amellett, hogy hülyíti a srácokat az okos telefon , tagadhatatlan előnyei is vannak jócskán.
Emlékszem a régi időkre, mikor a házi feladatot csak úgy tudtam megoldani, ha már kapásból tudtam a választ, vagy bizony utána kellett néznem, volt, hogy órákig kerestem a tankönyvben a vonatkozó részt.
Most meg mi van ? Bepötyögöd és valamit kidob a net. Kicsit irigykedem is a mostani diákokra, mert sokkal egyszerűbb dolguk van.
Viszont van, hogy azt látom, hogy a komplett házi feladatot felteszi ide a tanuló, hogy oldja meg valaki, Ő meg a suliban learatja a babérokat. Annak ellenére, hogy szoktam segíteni, ha tudok, de teljes megoldást sosem adtam még meg nekik, inkább csak rávezető adatokat, hogy használja már az eszét is. Úgy veszem észre, hogy a logika nem erősségük a mostani diákoknak. Persze lehet, hogy nekünk sem volt az. :)
12-es
Elő kellene írni a járdán közlekedőknek, hogy vagy megáll mikor használja a telefont, vagy csak kihangosítóval használhatja, persze úgy kihangosítva, hogy mindenki hallhassa az utcán.
:D
Én még az a korosztály vagyok, akinek 'élőben' kellett csajozni és nem a fecebookon vagy ilyesmin. Sokat számít.
Meg az is, hogy tudok olvasni, és a dolgozathoz nem a netről töltöttem le mindent, hanem meg kellett értenem dolgokat magamtól. Nagyon jó a net, egy bizonyos szint fölött. Amikor már tudsz vele mit kezdeni és a javadra fordítani. De nekem is van olyan ismerősöm, aki a mobilozás miatt vesztette el a munkahelyét. Na nem egy alkalom miatt, hanem egyre durvábban kötötte le a figyelmét a telefonja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!