Kodak Ektra okostelefon töltője vagy annak vezetéke elromlott, hol lehetne ehhez a készülékhez megfelelő adaptert, kábelt kapni?
kiváncsiságból rákerestem hogy hány helyen lehet venni 2000mA töltőáramú USB-C csatlakozós töltőt, a találatok száma szinte végtelen. Szóval - sajnos nincs igazad - mert tényleg bárhol vehetsz elektronikai vagy számítástechnikai üzletben.
Bár az valahol jelzésértékű, hogy valaki csak a név kedvéért egy kis akkukapacitású, a név ellenére pocsék fényképezővel rendelkező telefont választ.
A "sajnos nincs így" töltőkből néhány:
És a sort folytathatnám, csak nem volt kedvem.
Bal lábbal keltél fel? Vagy mindig ilyen lekezelően viselkedsz?
Akkor figyelj csak, mert rengeteget tévedtél a hozzászólásaidban.
Íme, a tények:
Az ominózus Kodak Ektrához lett vásárolva nemrég egy olyan gyári Samsung töltő (4500.- Ft, adapter+kábel), ami sok "mostani" okostelefonhoz megfelelő.
Használatbavételkor kiderült, hogy a Kodak Ektrához nem megfelelő, vissza kellett vinni, ugyanis nem töltötte.
Eme esemény után, a fent leírtakból okulva a következő boltokban már a helyszínen ki lettek próbálva különböző töltők, olyanok, amelyeket az eladók javasoltak a paraméterek megbeszélése, egyeztetése után.
Ez még plusz 3 üzletet jelent, tehát összesen 4 üzletben található töltő nem volt megfelelő az adott készülékhez.
A telefon nem az enyém, hanem egy idős nénié és biztosítalak arról, hogy nem a márkanév alapján vásárolta meg azt, hanem azért, mert egy ismerőse utánajárt annak, hogy milyenek a paraméterei és ő ezt javasolta a néninek. A néninek pedig tökéletesen mindegy volt a márka.
Jelzem, hogy a telefon 39990.- Ft-ért volt megvásárolva akkor, amikor egy hasonló adatokkal rendelkező smartphone jóval 100 eFt felett volt kapható, évekkel ezelőttről van szó. Tehát árban is abszolút megérte!
A néninek azóta is tökéletesen beválik a telefon, a teló akkumulátora olyan, mint új korában, pedig használja és az unokái is szokták nyúzni, tehát még csak kímélve sincs.
A nyugdíjas hölgynek tökéletesen megfelel fényképezésre is a szóban forgó telefon beépített fényképezőgépe, a néni nem készül fotópályázatokra és nem is agymosott, így szerencsére nem az élete fontos kérdése, hogy egy okostelefonnak milyen a kamerája.
Az viszont siralmas, ahogyan te kötözködsz, felhoztál olyan dolgokat, aminek a témához semmi köze és folyamatosan tévedtél.
Egyébként a telefonját így is tudja tölteni a néni, mert az egyik családtagjának van egy töltője, amivel létrejön a töltés.
"mert az egyik családtagjának van egy töltője, amivel létrejön a töltés."
Sok szöveg közepette inkább pontosítottad volna, hogy az milyen típus.
Arról nem beszélve, hogy a kérdésben is megemlíthettél volna ezt-azt, nem utólag arcoskodni.
Ha a telefon USB csatlakozója rossz, akkor ne a töltőket hibáztasd. Az USB-C egy szabványos csatlakozó, ha a telefon jó, akkor bármilyen USB-C töltőnek töltenie kell.
A véleményemet továbbra is fenntartom, hisztizésed után még rosszabbodott is.
7-es, a hisztizést és a vádaskodást, tévedések tömkelegét te produkáltad.
Én a tényeket vázoltam. Arra nem számítottam, hogy belátod rengeteg tévedéset. Attól még rengeteget tévedtél.
Ezt még tetézed azzal, hogy a 7. hozzászólásodban is értelmetlenséget írtál.
Mint írtam, a telefon azóta is tölthető.
Minden nap fel van töltve az akkumulátora.
6.
"Sok szöveg közepette inkább pontosítottad volna, hogy az milyen típus."
Nem arra vagyok kíváncsi, amit én tudok, hanem arra, amit nem. Olyan emberek válaszára vagyok kíváncsi, akik valóban tudják a kérdésre a választ.
# 9
Nem fogod fel, hogy segíthet a probléma megoldásában, de én nem erőltetem.
Aláírásom:
Több évtizednyi elektronikai szervizrutin.
E tudásbázist taszítod most el magadtól /leszarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!