Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Iphone 9 vagy Google Pixel 4a?

Iphone 9 vagy Google Pixel 4a?

Figyelt kérdés
Fura lehet a kérdés így, hogy a kiírás pillanatában még egyik sem jött ki, de ha kijön melyiket érdemesebb venni? Az ára kb. mindkettőnek 150 ezer Ft lesz, szoftvertámogatása pedig mindnek 3-4 évig lesz. A rendszer mindkettőn jól optimalizált. Igazából sose volt még valódi stock androidos telefonom, amit nem nyomtak tele ilyen-olyan felülettel meg felesleges funkciókkal. Egy normálisan optimalizált android jobb, mint az iOS?

2020. jan. 25. 18:53
 1/7 MancsWolf ***** válasza:
58%
Itt ebben nem lesz egyetértés. Kinek Android kinek iOS. Én nem szeretném leírni véleményem mert 2x leírtam hasonló kérdésben aminek eredménye hogy az ellentábor hatására 89 ből 73% os lettem GYK-n 🤷‍♂️🤦‍♂️
2020. jan. 25. 19:36
 2/7 Trevor. ***** válasza:
100%

Nekem volt dolgom kb. 3 éve stock androiddal, egy Nexus 5X személyében. Nekem a legfölöslegesebb appok a Google néhány gyári alkalmazása volt, amit letörölni nem, csak letiltani lehetett (Play Zene, Filmek, Duo, Hangouts). Ha jól tudom, iOS-en még a gyári alkalmazásokat is ellehet távolítani (nyilván nem a tárcsázót vagy a fényképezőgépet, hanem mondjuk a Stocks vagy a Health appot). 3 év MIUI után viszont biztosan nem tudnék visszaváltani stock droidra, annyira megszoktam bizonyos extra funkciókat.

150K-ért egyik gyártó sem ad rossz telefont, de mivel mind a Google, mind pedig az Apple megkéri az eszközei árát, így számíts arra, hogy ár/érték arányban elmarad mindkét telefon egy pl. Huawei, Xiaomi, Realme de még akár Samsunghoz képest is abban az árkategóriában. Viszont kamerában nagyon jók a Pixelek és az iPhone-ok is. Nem használtam sosem iPhone-t, de az android normális hardverrel és optimalizációval hétköznapi használatra bőven jó.

Várd meg amíg kijön mindkét telefon, majd olvass és nézz teszteket. Illetve keress objektív, elfogulatlan felhasználói véleményeket (referenciakészülékek révén nehéz lehet, a márkahű fanboyok miatt).

2020. jan. 25. 21:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is pont ezek között vacillálok mert lassan eljön a váltás ideje, és hát ezek még talán emberi méretben is vannak, ezek mellett korrekt a felszereltség, valószínűleg a kamerában sem vallanak szégyent.

Nexus 5X volt nekem is, igazából olyan bugmentes és problémamentes rendszerű telefonnal azóta sem volt dolgom.

Ami a kamera mögötti szoftveres háttért illeti abban sem kell szégyenkeznie, mert a legjobbak mögött van a GC a HDR+-al.Ezekből ítélve a Pixel 4A nagyon erős ajánlat lesz de tudomásul kell venni hogy idehaza nem nagyon forgalmazzák majd.

Iphone 9 mellett az szól hogy jóval tovább lesz támogatva, nagyon jól tartja majd az árát, kamerában szintén ott lesz a szeren, illetve ezt itthon is kapni.

Szóval nagyon jó mind kettő, igazából leginkább az oprendszeresen múlik hogy melyiket veszed.

Van olyan gyors és stabil, legalábbis egy jó ideig biztosan aztán a frissítések sajna lassítani fogják mert nő az alkalmazások és az oprendszer igénye, de ez igaz az IOS-re is.

2020. jan. 25. 22:59
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Egyébként garancia és hálózat szempontjából jelent bármilyen problémát, hogy a Pixelt nem forgalmazzák hivatalosan itthon?
2020. jan. 26. 15:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel szomszédos országokban hivatalosan kapni így nem igen okoz problémát.
2020. jan. 26. 15:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
iPhonee 9 (de hidd el hogy jóval több lesz 150ezer-nél)
2020. jan. 26. 21:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Ha több lesz, akkor viszont egyértelműen a Pixel 4a-t fogom venni. $ 400-ra saccolják az árát az iPhone-nak, az 120 ezer Ft, de erre még ez az rámegy itthon, így kalkulálják 150 ezer Ft-ra. Ennél, ha csak 10 ezerrel is drágább lesz, akkor inkább a Pixel. Azért egy 4,7 colos kijelzős, nagy kávájú telefonért pofátlanság volna ettől többet elkérni, bár tudom, hogy ez sok tényezőn múlik. Igazából a kijelző mérete miatt így is erősen gondolkozok a pixelen. Szeretem az iOS-t, de az XR is 190 ezer, már azt is kicsit sokallom.
2020. jan. 26. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!