Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Eltort a higanyos lazmero es...

Eltort a higanyos lazmero es a telefonomra ment. Ilyenkor mit kene csinalnom? SOS

Figyelt kérdés

2020. jan. 20. 13:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
Én eddig úgy tudtam, ha a hagyományos higanyos lázmérő eltörik, akkor a benne lévő higany apró megszilárdult golyók lesznek, amik szanaszét potyognak. Tapasztaltam is. Mi baja van a telefonodnak tőle?
2020. jan. 20. 13:44
 2/12 anonim ***** válasza:
83%

Vagy nem is higanyos, hanem alkoholos.

Láttál már higanyt életedben?

Tudtad? Az egy folyékony fém, legalábbis szobahőmérsékleten. Gőze is mérgező.

2020. jan. 20. 13:57
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha valóban higanyos volt akkor ne nyalogasd a telefont és ne szagolgasd. Töröld át, moss kezet. Ha nem nyalogattad le róla és nem szagolgattad bajod nem lesz tőle.

De ma már nincs használatban higanyos lázmérő, már nem tudom hány éve mással helyettesítik. Ha nem ilyen apró golyóckás izé volt ami gurult össze vissza, akkor nem higanyos volt és nincs semmi baj. De attól még ne nyalogasd.

2020. jan. 20. 14:13
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen higanyos volt mivel olyan lázmerot hasznaltunk. Koszi es meg annyit hogy mivel toroljem le? Sima rongy vagy valami jo?
2020. jan. 20. 14:17
 5/12 anonim ***** válasza:
83%

# 4

Logikus válasz: higanyos, mert olyat használtatok.

Véletlenül sem azt írod, hogy "higanyos, mert láttam a fényes golyóbisokat szétgurulni".

2020. jan. 20. 14:32
 6/12 A kérdező kommentje:
Mar nemtudom mit irtam rosszul de mindenki megszol valamiert :) szoval igen higanyos lazmerot hasznalunk amivel megmertem a lazam es leakartam razni csak olyan erovel tettem meg hogy nekicsaptam a telefonomnak. Tehat akkor toroljem le? Mivel? Sima rongy vagy valami ilyen jo? Nem kell hozza valami specko cucc? Ja es nem nem nyaltam meg :))
2020. jan. 20. 14:42
 7/12 anonim ***** válasza:
Hát ha higanyos volt, akkor nem maradt rajta a telefonodon hanem a kis golyók értelemszerűen legurultak róla. Ettől függetlenül egy sima ronggyal nem fog ártani ha áttörlöd. Ha meg nem golyók voltak hanem egy sima kék/piros színű lötty akkor az mással volt helyettesítve és nem higany volt benne.
2020. jan. 20. 15:11
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva még mindig nem győztél meg, mert képtelen vagy egyenesen válaszolni.

Milyen jellegű anyagot láttál, képes vagy ezt érthetően leírni?

2020. jan. 20. 15:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

A higanyon nincs mit letörölni. Nem nedvesíti sem az üveget, sem a polikarbonátot.

Ja, és nem szilárdul meg, azok a kis szerteguruló golyók folyékonyak, csak akkor a felületi feszültsége a higanynak, hogy képes összerántani a cseppet gömb alakba a gravitáció ellenében is.

2020. jan. 20. 16:49
 10/12 anonim ***** válasza:
2020. jan. 20. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!