Mik ezek az árrések Vaterán?
Sziasztok! Minap néztem telefonhoz alkatrészt vaterán, és mondom nem hiszem el hogy mik vannak.
Gyári azonos előlapi kamera Samsunghoz
Aliról kb 600 ft Vaterán 9000 ft
Kijelző ALI 7000 ft vatera 27000 ft
Telefontok 50 ft/db vatera 3000 ft
Ha aliról rendelsz általába küldenek hozzá szettet amivel meg tudod csinálni a telefonod ha van egy kis ügyességed. 5000 ft alatt pedig vámmentes.
Egyetlen előny hogy nem 30 nap alatt jön meg hanem mondjuk 2-3.
Valaki elmagyarázná hogy jönnek ki ezek a marginok?
Szabadáras a piac, mindenki annyiért adja, amennyiért meg is veszik szerinte. Azt meg már bizonyára jól kitapasztalták, főleg a rutinosabbak.
Nem kötelező megvenni, én is Kínából rendelek.
"mert kicsvarozott 3 csavart, meg összepattintott 4 csatlakozót"
Akkor csavarozz és pattints te magadnak ingyen.
Mi a gond?
Nem mindenki tudja, hogy mi mennyibe kerül valójába, másrészt mindenki olyan árral dolgozik, amivel akar.
Te lehet megtudsz csinálni egy kijelző cserét, de pl a kocsidat olajcserére elviszed és oda fizetsz súlyos ezreket, más meg azt csinálja meg otthon, ingyen magának.
Nyilván saját zsebre dolgozik az illető, ezért többszörösek az árak.
#3 Pattintok és csavarozok, köszi szépen.
#4 dolgozzon saját zsebre, éljen meg belőle, támogatom. És igaz mindenki annyiért ad el mindent amennyiért akar.
A tv-ben is az olcsó kínai edénykészletet eladják 300.000-ért, akkor mi a probléma? :) Van aki úgy is megveszi annyiért... Akkor azt nevezhetjük átverésnek, ezt nem?
Én azon vagyok ledöbbenve, hogy sok ilyen eladó még arra sem veszi a fáradságot (illetve nem invesztál bele pénzt), hogy előre megvegye. Ott van a leírásban, hogy származási hely Kína. Lényegében nem csinál mást, csak megrendeli neked. Csak mi van ha nem jön meg, vagy esetleg olyan dolog amit meg is vámolnak. Akkor aztán lehet vakarózni.
Tavalyelőtt volt pár vámolásom, és minimum 3 levélváltás, ugye küldjem a számlamásolatokat , de ami előtte formátumban jó volt, pl jpg-ben az a következőnek már pdf-ben kellett, sőt egyszer fel is hívtak. Ezeket meg már a DHL rendezi, és az is ráteszi a hasznát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!