Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy lehet feloldani egy...

Hogy lehet feloldani egy talált iPhone-t?

Figyelt kérdés
Találtam egy iPhone-t, vártam sokáig az "Elveszettnek nyilvánításhoz", hátha kiír egy telefonszámot, akit felhívhatok, stb. (hallottam hogy van ilyen, bár nekem még soha nem volt ilyen telefonom). Bevittem rendőrségre, ott azt mondták, ha x napig nem jelentkeznek érte, akkor a megtalálóé marad kizárádos alapon, namost ez holnap fog lejárni, nem hiszem, hogy jelentkeznének érte (bár hátha jelentkeznek). Hallottam, hogy nagyon erős a biztonsági rendszere. Ha ez tényleg nálam maradna, akkor hogy tehetném használhatóvá? Próbáltam felnyitni, hátha van benne telefonszámot, amit felhívhatok, de kóddal van tárolva, nem hívta senki ezt a telefont. Ezen kívül nem nyúltam hozzá egyáltalán, ismerősömtől kértem kölcsön egy töltőt, azzal töltöttem, de semmi más. Mit csináljak, ha nálam marad? Ezt tudom már használhatóvá tenni? Van ezen valamiféle factory reset, mint androidon, stb? Természetesen az adatokat letörölném róla, amint lehet, nem élek vissza vele.
2020. jan. 2. 15:57
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Bekapcsoltam már aznap, mikor találtam, hátha nincs rajta kód és tudok felhívni valakit a névjegyzékből. Kód van rajta, emiatt vittem be a rendőrségre. Igen, miután visszaadták, azt mondták, hogy 1 év után elvileg az enyém lehet, addig mindenképp tartsam meg, stb.

Akkor ez csak egy telefon, amivel semmit nem tudok csinálni?

2020. jan. 2. 17:22
 12/19 anonim ***** válasza:
93%

Az esti mese dallama zúgott a fülemben míg olvastam :D

hihetetlen kicsit a sztori, de én általában pozitívan állok az ilyen dolgokhoz - talán ezért is b..nak ás sokszor.

Namost ha a rendőrségen meg a jegyzőnél, meg még kitudja hol jártál a cuccal arról van papír. Illetve arról is kell legyen hogy a te tulajdonodba kerül(t) x idő után.

Ha a rendőrségen nem adtak akkor menj vissza, mert tui nem tartanak maguknál 3 hónapig valamit amit lefoglaltak dokumentáció nélkül - kell hogy nyoma legyen!

Tehát ezzel a papírral elmész az Apple magyarországi - magyarul beszélő - ügyfélszolgálatához és elregéled nekik, hogy ez a telefon a tiéd lett és itt van róla a papír.

Aztán majd megmondják mi a teendő.

Apple telefonszám (ingyenes) 06 80 983 435

2020. jan. 2. 18:16
 13/19 A kérdező kommentje:

Igen, adtak papírt, ledokumentálták, mikor lefoglalták, meg amikor elhoztan három hónap után, akkor is, de arról még nem kaptam, hogy ez már az enyém, mivel ugyebár holnap fog letelni az idő (egy év). Gondoltam még lehetne oldani anélkül is, hogy akkor most be kelljen rohangálnom a rendőrségre újabb dokumentumokért, de akkor bemegyek azért is. Elég messze van a lakhelyemtől a legközelebbi Apple üzlet, de akkor oda is el kell utazgatnom, értem.

Utolsó, igen, így visszaolvasva nekem is elég Kaminak tűnne, ha nem tudnám, hogy ez tényleg igaz.

2020. jan. 2. 18:25
 14/19 A kérdező kommentje:
kamunak*
2020. jan. 2. 18:26
 15/19 Titkos Tamás válasza:
46%

Én a helyedben felhívnám az apple-t mielőtt odamennék, és megkérdezném, hogy mit lehet ilyenkor kezdeni. Közben találtam róla egy angol nyelvű cikket, itt a 3. mód az amit talán tudnál használni.

Vagy ha nem érné meg elmenned az apple-ig mert messze van akkor el is lehetne adni alkatrésznek, igaz, az értékének a töredékéért de még talán akkor is lenne belőle egy kis profitod.

2020. jan. 2. 18:49
 16/19 A kérdező kommentje:

Felhívtam őket, azt mondták, hogy mindenféleképpen be kell mennem a dokumentumokkal, ha fel szeretném oldani, az nekem nagyon messze van, de ha muszáj akkor elmegyek...

Mi lenne az a mód?

2020. jan. 3. 10:52
 17/19 anonim ***** válasza:

csak gondolkodom:

Budapestre kell menni feloldatni a telefont. Mondjuk Záhony van a legmesszebb - esetleg Zajta, meg az a környék. Onnan a vonat cirka 12000 forint oda-vissza.

12 ezerből van egy jó iPhoneonod. (legyen 15... 2 bkv jeggyel, meg 1 sörrel és egy kebabbal számolva a keletiben na)

Ha csak webkamerának, vagy zenelejátszónak használod már akkor megérte.

Ha nem tetszik, még mindig a vonatjegy többszöröséért eladhatod ha már legálisan a tied.

2020. jan. 3. 15:05
 18/19 A kérdező kommentje:
Igen, nem a legdrágább az út, igazából csak az időt sajnálom rá. Alig tudom beosztani, kevés időm van mindenre, de hát akkor ez lesz végülis.
2020. jan. 3. 21:06
 19/19 anonim ***** válasza:
58%

a nap 24 órából áll

plusz az éjszaka! :)

2020. jan. 3. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!