Elvileg egy titkos telefonszámot (mobil) megszerezhetnek mások?
Figyelt kérdés
Az egyik mobilszolgáltatónál van egy előfizetésem. Nem én használom, hanem valakinek vettem ajándékba, de az én nevemen van, én fizetem a számlát. Aki használja az 2-3 embernek adta meg a számot, de azok nem tudják, hogy az én nevemen van. Pár napja ismeretlen számról jött 1-2 hívás. Ma pl. az én nevemet mondták, hogy én vagyok-e az. Tehát az előfizető nevét kérdezték. Felhívtam a szolgáltatót, hogy vannak-e olyan akcióik, amiket telefonon keresztül ajánlanak. Mondták, hogy néha igen, de akkor nem ismeretlen számról telefonálnak, hanem egy olyanról, amit kiír a telefon és bemutatkoznak. Szóval az a kérdésem, hogy egy telefonszolgáltatótól vajon meg lehet szerezni mások számát és nevét? Létezik ilyen?2010. júl. 19. 14:40
1/10 A kérdező kommentje:
..ja és persze mivel ne én használom a telefont, így a használója vette fel és ütközött bele ebbe a "XY-nal beszélek (itt az én nevem jött)" kérdésbe.
2010. júl. 19. 14:41
2/10 anonim válasza:
Természetesen van. A szolgáltatódnál egy szemfüles emberke szépen összeszedi a frissen kiadott-regisztrált számokat, majd eladja mindenféle köcsög spammer cégnek, aztán jönnek az ajánlatok biztosításra, üdülésre, meg hasonlók. Egy pillanatig nem akadály, hogy te azt kérted, a számod ne legyen nyilvános. Én vettem egy flottás számot, direkte kértem, hogy titkos legyen, de persze 2 nap múlva már hívtak valami szállodától, hogy kedvezményes üdülést nyertem. Megoldás: legközelebbi ilyen esetben meg se kell várni, hogy mit ajánlanak, csak kérd el a hívó nevét, a főnöke nevét, és a cége nevét, majd közöld: ezeket szeretnéd csatolni a feljelentéshez....hatásos tud lenni. :P
3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ és a tanácsot is! De ez elképesztő, hogy elvileg a mobilszolgáltatónál kötelesen lennének védeni az adataimat, főleg ha titkos. Én nem most vettem a számot a készülékkel együtt, hanem karácsonykor. Soha nem gondoltam volna, hogy bárki más kezébe is kerülhet az adat.
2010. júl. 19. 15:02
4/10 anonim válasza:
Ez már csak ilyen. Ha valakinek volna ideje, meg ereje hozzá, egy próbapert megérne a dolog, ha tudja bizonyítani, hogy a hívás valóban megtörtént, és valóban arról szólt, hogy spammer volt a hívó. Akkor bizony a szolgáltatót is meg lehetne cincálni egy cseppet. Amúgy kérdezz csak utána náluk, hogy van-e lehetőség a szám valódi titkosítására, mint régen a vezetékes vonalaknál. Illetve az a kitétel, hogy nem engeded szerepelni a számodat semmilyen nyilvános adatbázisban, az védelmet kellene-e nyújtson az ilyen inzultusok ellen, vagy csak egy reklámduma.
5/10 bp1985 válasza:
Engem valamelyik nap hívtak, hogy az egészséges életről kérdezzenek. Mondom neki, honnan tudja a számomat. Erre a faszi, hogy valami gép kombinálja nekik a telefonszámot. Mondom az érdekes, mert hogy ez titkos szám. Flottánál alapba titkos a szám. És nem régi számot kaptam, hanem újat, mert
5-össel kezdődik, nem 9-essel. Nem akartam neki mondani, hogy mit kombináljon a gép, meg hogy kit hivogasson ilyen baromsággal.
6/10 A kérdező kommentje:
Ez én esetem azért gáz, mert a számhoz még nevet is párosítottak. Tehát megkérdezték, hogy Lux Gizivel beszélnek? :S Őrület.
2010. júl. 19. 15:15
7/10 A kérdező kommentje:
Bocs, hogy tájékozatlan vagyok, de ez a Flotta kifejezés mit takar?
2010. júl. 19. 15:16
8/10 anonim válasza:
A flotta az csoportos előfizetés, általában cégeknél használják, hogy 2 flottás nagyon olcsón, vagy ingyenesen tudjon beszélni egymással.
9/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Hát ez nem flottás, hanem egyéni előfiz. De még egy cégnél vett csoportos (flottás) előfizetés is így le lehet nyúlni?? :((( gáz!
2010. júl. 19. 15:30
10/10 anonim válasza:
Mindent le lehet, és le is nyúlnak. A mailcímeket tízezres kötegben árulják, de van nagyobb is. A telefonszámok sincsenek biztonságban, láthattad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!