IPhone-hoz létezik prediktív magyar billentyűzet?
Eszméletlen undorító az a megoldás, hogy gépelem a szót, majd felismer benne valami tök mást, vagy éppen nem ismeri fel. Ez idáig még rendben is van, de ahogy megnyomtam a szóközt, kijavítja magát valami teljesen más szóra, vagy éppen helytelen ragozást illeszt utána, pedig én helyesen írtam le a szót. Maximum ékezetek nélkül, vagy éppen még azt is kitettem. Ilyenkor meg kell állni, és egy miniatűr “X”-szel elvetni a módosítást. Ez tehát valami “posztdiktív” megoldás, ami automatikusan javítja magát a nem oda szánt vagy éppen helytelen szóalakra (ha csak el nem vetjük a javítást külön), ráadásul olyan szavaknál, amiket már vagy ezerszer leírtam helyesen, és még ezek után sem volt képes megtanítani magát a szoftver. Továbbá az igekötőket sem tanulta meg használni mert például leírom hogy “beérkeztem a suliba” (helyesen, egyben írva), és ez az idióta kijavítja magát arra, hogy “be érkeztem”.
Ezzel szemben egy jóval olcsóbb és/vagy szerényebb android telefon mind erre úgy képes, hogy megtanulja az ember szóhasználatát, és prediktíven több lehetőséget is felkínál, amiből választhat az ember (pl.: begépelt meg -> meg, még, mégse, mégsem,...) Sőt, le sem kell írni a szót, mert egy markov-lánc szerű algoritmussal automatikusan folytatja a szöveget gyakorta előforduló szókapcsolatokkal, kiegészítésekkel, ami egyszerűbb beszélgetéseknél, kereséseknél rendkívül hasznos és megkönnyíti az írást.
Most hogy befejeztem ennek a primitív billentyűzetnek az ócsárolását, létezik valami normális megoldás egy androidhoz hasonló magyar nyelvű billentyűzet használatára iPhone készüléken?
A SwiftKey nevű applikációt ismerem, de az elég furán épül be a szoftverbe és kicsit akadozik is.
Köszönöm a segítőkész válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!