Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha a telefon összerakásán nem...

Ha a telefon összerakásán nem tesznek az lcd panel fölé üveget (amin görgetünk, amin vezéreljük a telefont), akkor ugyanúgy látszani fog minden, mintha lenne rajta üveg?

Figyelt kérdés
Vagy milyen lesz? Csak egy sárga fény fog kijönni belőle? Vagy nagyon károsítja így a szemünket és tesznek fölé üveget? Vagy nagyon forró?
2019. nov. 10. 17:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbáljuk egyesével megoldani ezt a rejtvényt.

Van egyszer a kijelző. Ez önmagában működőképes eszköz. A telefonban sincs ez másképpen.

A kijelzőnek semmi köze az érintőpanelhez amit simogatsz.

Az érintőpanel önmagában is megy, akár kijelző nélkül is. Tehát ez két független eszköz.

Ha nincsenek egymáshoz tapasztva, akkor is ugyanúgy működnek mint együtt.

Tehát innen levezetheted magadnak, hogy forró lesz-e, vagy sárga, esetleg kifolyik-e tőle a szemed.

2019. nov. 10. 19:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha láttál már érintőpanelt külön, az csak egy átlátszó üveg. A fémgőzölt felületek, amitől érintő lesz, nem látszanak egyáltalán.

Azaz semmi különös nem lesz a hiányában, attól eltekintve, hogy alatta az LCD egy matt filmfelület, típustól függően.

Miután az nem írod, hogy hagyományos felépítésű telefonra gondoltál, ahol légrés van az érintő alatt, vagy ragasztottra.

A légrésesnél matt LCD van, ami mellesleg érzékeny az ujjlenyomatokra, azaz nehéz utána tisztára törölni, épp a matt felület miatt. Alkohollal megoldható, de foltos lesz és utána sokáig kell tisztogatni, hogy az elmenjen róla.

2019. nov. 10. 19:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

"alatta az LCD egy matt filmfelület, típustól függően."

Az a polárszűrő amiről beszélsz és nem a kijelző maga. De elengedhetetlen tartozéka az LCD kijelzőnek, ami két közönséges üveglap között lévő folyadékkristály tulajdonképpen.

Sajnos sokan nem ismerik a működését és a felépítését.

2019. nov. 10. 19:35
 4/10 anonim ***** válasza:
56%

# 3

Ne nézz hülyének, egyszerűsítve fogalmaztam.

2019. nov. 10. 19:37
 5/10 anonim ***** válasza:
56%
Pont azért írtam filmfelületet, mert nem üvegfelületet írtam, ha nem tűnt volna fel.
2019. nov. 10. 19:39
 6/10 anonim ***** válasza:
56%

Ember, naponta hívnak ügyfelek, akik betörték az LCD-t.

Te pedig elolvasod a #2 válaszom, aminek fogalmazása alapján érzékelhetnéd, hogy valószínűleg olyan figura írhatta, aki látott már LCD-t.

Erre mondom én, a szövegértelmezési készséghez az is hozzátartozik, hogy ilyen átvitt értelmeket is tudni kell dekódolni, felesleges okoskodások elkerülése végett, ami igen fárasztó tud lenni.

2019. nov. 10. 19:49
 7/10 anonim ***** válasza:
42%

van itt jobb felül egy piros X!

Na arra kattints rá!

MOST!

:D

2019. nov. 10. 22:53
 8/10 anonim ***** válasza:
68%

# 7

Ne magadból indulj ki. Komolyabb emberek csak sejtik, hogy valami reklámról beszélsz. De komolyabb emberek nem látnak zavaró reklámokat, mert ők reklámoktól mentesen böngésznek.

---

De tényleg, még mindig eszemben van. Gyerekkoromban a kvarcórákban, zsebszámológépben találkoztam először az LCD-vel, akkor még monokróm, bár ezt még nem is tudtuk, mert színes sehol nem volt.

Azóta persze más a helyzet, szervizemben LCD TV-ket szedek szét, javítom.

Erre valaki meg akarja nekem magyarázni, hogy miből van az LCD.

Vicc az egész...

2019. nov. 11. 08:35
 9/10 anonim ***** válasza:
42%

te okoska! nem a reklámokról beszéltem hanem arról a piros X-ről amovel az ablakot lehet bezárni!

de ha macitoshon néze, akkor bocs, bal felül a piros gomb

2019. nov. 11. 11:19
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

# 9

Talán nem gondoltam, hogy megír valaki egy értelmetlennél is feleslegesebb választ.

Ha szakmailag nem vagy képes hozzászólni, akkor mit vergődsz?

Magam részéről legalább egy szakmai válasszal indítottam (#2).

2019. nov. 11. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!