Ha már úgyis egész éjszaka töltjük a telefonunkat nem érdemesebb pc usb portjáról kisebb árammal akkumulátor élettartam meghoszabítás céljából tölteni?
Magam is ezt a módszert alkalmazom, csak nem PC-ről, mert mérésem szerint onnan még 500 mA áramot sem kapott.
A dolog ott kezdődik, hogy a standard USB-dugasztápban az adatvonalak két pontja rövidre van zárva, amit a telefon észrevesz és abból tudja, hogy 500 mA fölött is lehet terhelni.
PC-re dugva ez a rövidzár értelemszerűen nincs, ezért az legfeljebb 500 mA árammal szabad neki terhelni.
Tehát adódott az ötlet, hogy készítek olyan kábelt, amin ezt a rövidzárat nem is képes érzékelni, de azután másképp hidaltam át a dolgot. Van ilyen USB-teszterem:
Amit szétszedve egyszerűen átvágtam egy helyen a rézfóliát egy gravírozóval (szikével is megoldható), ahol az adatvonalat átvezeti magán.
Ezután a telefon nem érzékeli a rövidzárat és bekorlátozza magát kímélő 500 mA áramra.
Így bármilyen adaptert és kábelt változtatás nélkül lehet használni, ha pedig kiiktatom a tesztert, gyorsabban tölt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!