Miért ilyen meleg a telefonom?
Tiltsd le ezeket:
play services (play szolgáltatások)
play áruház
Ezek eszik az aksit és terhelik a CPU-t.
Persze, ha ezektől függő programokat használsz (pl. térkép), akkor szükséges a futása a servicesnek, de sok helyen lehet már találni módosított verziókat mindenből, ahol a play függőség meg van szüntetve.
Én 2 éve használom teljesen play nélkül a készüléket és mindenre van alternatíva:
youtube reklámmentes változata, gmail helyett AquaMail, Hangouts helyett Jabber, Google Maps helyett OSMAnd+, ...
Nem melegszik, nem csinál netes forgalmat.
Korábban nekem is folyton meleg volt, 3GB RAM is mindig tele volt, napi 200-300MB adatforgalom volt úgy, hogy nem is használtam a készüléket.
Most play nélkül nem 1, hanem 2 napig tudom használni 1 töltéssel, a napi adatforgalom (skype, viber, mail 5 percenként) 20-30MB összesen. Abszolút nem használt (élő de kikapcsolt kijelzőjű) készülék töltöttsége 1 nap alatt max 20%-os esést mutat, így akár 5 napi készenlét is elérhető.
Ha play függő vagy, akkor tűrnöd kell, hogy eszi az aksidat és a netedet, de ha nem, akkor van megoldás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!