Már megcsináltam szűkebb baráti körben, ti mit szóltok ehhez a kisérlethez?
A lényeg az volt, hogy fogtam 12 db különböző kinai telefont és 1 iPhone x-et, 1 Samsung S9 et, 1 Huawei 30 at letettem őket az asztalra és ltakartam őket papirral, de a kiejlzőket kivágtam. Mindegyiken elinditottam a TV1 hiradós stúdióképet ugye az atomjó minőség, mindegyik max fényerőre. Márkanevek nem látszottak :-) És ez volt a lényeg benne.
A szűkebb baráti kör 17-en voltak, nők férfiak. Látvány alapján melyiket választanák.
Nos végeredmény : 1 választotta a Huaweit, 1 nő a Samsungot.
Az összes többi pedig 5 egyéb "gagyikinai" -t választott, mint számára legjobbat.
Részemről ennyit erről meg a márkanévbűvöletből, meg az összes olcsó kinai szargagyi előitletekről.
Már bocs, de kit érdekel az android frissitése ?
Ha veszel egy kb 50e ftos telót, azt is 5 évig akarod használni, neeem. Manapság egy telefon max. egy évig időszerű, utána jöhet a következő, mert annyit változnak paraméterekben, mindenben. Akkor nem mindegy, hogy van e támogatás ?
Most azt várod soroljam fel a kinaiakat, amik benne voltak a sorban ? Én mindet használtam, bocs ez a hobbim, hogy max 2 hónapig használok egyet.
Ja, igaz nem több Gb-os játékokkal nyűvöm őket, "csak" dolgozom velük office-os dolgokkal.
De valami oka csak van, hogy 2008 óta szinte a legnagyobb iPhone b...uziból, mára iPhonetagadó lettem és nem szubjektiv okok miatt.
Nettó baromság amit írsz. Négy éve használom ugyanazt az iPhone-t, és ahogy elnézem még legalább két évig jó lesz. Tehát igen, öt évig használok egy telefont legalább, sőt úgy néz ki hogy tovább. Kifogástalanül működik. Ennyit a divat majmolásról és a menőzésről.
Ha munkatelefonnak kell és az elődleges szempont a megbízhatóság és a stabilitás, akkor a kínai vackok között különösen rossz helyen kereskedsz. Nem csodálom hogy kéthavonta cserélsz. Ha egyszer vennél egy normalisat, akkor nem kellene.
Ennyi erővel nyugodtan letesztelhetnéd a hangszóró hangminőségét, az akku kapacitását, a kijelző színhelyességét, és még sorolhatnám a szempontokat.
Amit te teszteltél, az egy paraméter - lehet, hogy neked fontos, nekem egyáltalán nem.
Mintha egy autón az lenne a lényeg, hány köbcentis a motor, semmi egyéb.
Egyébként nem értem, ha két hónapig használsz egy telefont, nem mindegy, milyen a kijelző? Mire megszokod, eldobod.
Rosszul közelíted meg a kérdést szerintem.
A leírtak alapján nem lehet pálcát törni egyik felett sem.
A használhatóság és a minőség megállapításához nem elég egyetlen szempont (jelen esetben a képminőség).
Autót sem az alapján kell venni hogy melyik néz ki a legjobban. Ezer fontos(abb) szempont van ezen kívül aminek jelentős része van a döntésben!
Hé, nem azt mondtam, hogy az iPhone nem jóó.
Azt mondom, hogy fele-harmada annyiért van ugyanolyan jó, vagy netán jobb is és használati összértékben, igazatok van, nem csak kijelző és képminőségben.
"használati összértékben"
"az asztalra és ltakartam őket papirral, de a kiejlzőket kivágtam."
"Márkanevek nem látszottak :-) És ez volt a lényeg benne."
Lehet csinálni vaktesztet, de ez ahogy csináltad cseppet sem tükrözi a használati összértéket!
Túltoltad egy kicsit a következtetéseidet szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!