Samsung Galaxy A50 kijelzőfólia miatt nem érzékel az ujjlenyomat olvasó?
2 napja vásároltam a készüléket a Vodafonnál, ahol 4000 Ft-ért tettek rá kijelzővédő fóliát (Mobiana 2.5D). Próbálkoztam az ujjlenyomatolvasó használatával. Ujjlenyomat mintát tudtam tárolni, de feloldásnál nem érzékel. A fólia lehet a ludas? Vissza akarok menni a Vodához, de nem akarom, hogy hülyének nézzenek. :D Sajnos neten nem találok róla infót. Valakinek tapasztalat?
Köszi!
Igen, a fólia a hunyó.
MEgpróbálhatod még, hogy beállítod az ujjlenyomat-érzékelőt fóliához érzékenyebbre és utána újra tanítod.
De akkor sem lesz tökéletes. A fólia alatti ragasztó apró gázbuborékai félrevezetik az ultrahangos érzékelőt.
Egyetlen értelmes megoldás van, az ujjlenyomat-érzékelőhöz kifejlesztett folyékony ragasztós ultravékony üvegfólia.
Nem a legolcsóbb, de ez tényleg működik.
A felrakáshoz nem árt némi rutin.
Whitestone Dome Glass.
A kínai másolatai úgy-ahogy szintén jók.
Nekem is a50-em van, azon is van fólia, nem 2.5d-s, csak a képernyő felett van, nem az egész előlapon, de nekem működik. Tisztítsd meg a képernyőt, az ujjad, és nézd újra. Lehet ez túl vastag fólia.
Ismerősömnek s9-e van, neki a 6 ezres fóliát kellett leszedni, mert alig érzékelt a kijelző, de lehet ha beállítja a nagyobb érzékenységet, akkor jobb. Ha semmi képpen nem jó, menj vissza, azért 4 ezer ft.
Az első hozzászólónak írnám, hogy nem ultrahangos (mint az s10-nek), hanem optikai az ujjlenyomat olvasója, azért egy k@ki.
Jahogyja. Hát ott kicsit más a helyzet. Akkor is a folyékony, Uv-re kötő ragasztós üvegfóliát javasolnám, de abból akkor majdnem bármelyiket. Optikailag is jobb az öntapadónál.
Nekem S10+ van, ott az ultrahangos miatt a vastagság is nagyon számít, a mostani kínai fóliám alól nem nyomtam ki eléggé a ragasztót, így túl vastag és elég rapszodikus az érzékelés.
Rendeltem egy Whitestone Dome koppintást, 0,3 mm vékony, ez lehet hogy jobb lesz.
Kérdezőt kérdezném, szerinted is jó teló, így két nap után?
nekem már tapasztalataim vannak vele 1 hónap után de imádom
Beállítás/kijelző/érintésérzékenység.
Ez elvileg beállításként a touch panelre vonatkozik, de gyakorlatilag az ujjlenyomat-érzékelőre is kihat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!