Mit jelent az, hogy egy mobil net nem osztható?
Van mobil netem és ha kiválasztom a mobilon, hogy net megosztása akkor a barátaim látják a telóm által küldött wifi jelet és tudnak netezni. Persze minden az én mobilomon megy át, így nekem fogy az net mennyiségem.
Hogy lehet ezt nem megoszthatóvá tenni?
"ha kiválasztom a mobilon, hogy net megosztása"
Ha nem akarod, hogy ne használják, akkor nem osztod meg és kész. Ezt tényleg külön meg kell kérdezni?
Nem!
Csak hogy sok szolgáltató külön kiírja, hogy csak 1-2 net fajtájuk van ami megosztható. Gondolom akkor a kisebb csomagokat nem lehet megosztani?
Vagy ezt, hogy értik?
Én se értem teljesen mi is itt a probléma.
Ha hálózati kulccsal véded a megosztott WiFi-det, akkor csak az tud rá csatlakozni akinek elárulod a kulcsot.
A szolgáltatók azt szeretnék, hogy több pénzt kapjanak. Ezért azt mondják, hogy az X nevű csomagjuk nem megosztható. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy ha észreveszik, hogy Te, mint felhasználó megszeged a szerződési feltételekben foglaltakat, jogi útra terelhetik a dolgot.
Leperelik a gatyádat is...
Viszont nem egyszerű bebizonyítani, hogy tényleg ez történt -e. Csak akkor, ha naplózzák a forgalmad, ami jogsértő. Szóval ez egy olyan fegyver, ami két élű. Visszafelé is vág. (:
Mindazonáltal szerződés szegést követsz el, ha megosztod az ilyen nem osztható netet és Te vagy kisebb (egy ember VS egy cég).
Hivatkozhat a szolgáltató kiugróan magas adatforgalomra időarányosan, ami alapján ők nem voltak jogsértőek és akkor neked kell bizonyítani az ellenkezőjét, vagy buktad az ügyet...
Értem.
Szóval gyakorlatilag a pénzre megy a dolog és igazából nem tudják úgy "adni" a netet, hogy ne tudjam ténylegesen megosztani.
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!