Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ez valójában micsoda? (kép...

Ez valójában micsoda? (kép mellékelve)

Figyelt kérdés
Ez látszólag egy falra szerelhető lámpa. De én még ilyen tekercselés köteget lámpánál nem láttam. Ez mi? Miért van benne egy nagy réztekercs? Ez így mire jó?

2019. máj. 22. 00:33
 1/9 A kérdező kommentje:
2019. máj. 22. 00:35
 2/9 A kérdező kommentje:
a linkeknél a zárójelben (pont) helyett egy sima pontot kell írni, úgy nézhető meg. Valamiért nem lehet belinkelni ide a képeket.
2019. máj. 22. 00:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
De, lehet. Csak nem ilyen undormány helyre. Válassz egy kulturált képfeltöltő oldalt. Például ami nem akar bányászni a gépemmel.
2019. máj. 22. 05:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Töltsd fel normálisan, mindenkinek sikerül.
2019. máj. 22. 06:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Látatlanban meg egy kisfeszültségről üzemelő lámpa. A tekercs egy transzformátor a feltehetően 12V előállítására.
2019. máj. 22. 06:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Ide töltsd fel:

[link]

2019. máj. 22. 06:20
 7/9 anonim ***** válasza:

"De én még ilyen tekercselés köteget lámpánál nem láttam."

Mától ezt már nem mondhatod el magadról többet.

[link]

2019. máj. 22. 07:37
 8/9 anonim ***** válasza:

[link]

12 V törpefeszültség egyébként, kisfeszültség a 230 V.

A 12 V-os halogénizzók táplálása lehetséges a klasszikus EI-vasmagos vagy elektronikus trafónak nevezett előtéttel is, utóbbi olcsóbb (kevesebb réz kell bele).

Esetedben a toroid láthatóan a forma miatt is praktikus, de más esetben is alkalmazzák.

Külön téma lehetne, hogy miért terjedtek el a 12 V-os halogénizzók, amihez még drága trafó is kellett, holott érintésvédelmi szempontból legtöbb esetben nem is lett volna rá szükség.

2019. máj. 22. 11:39
 9/9 Szirty ***** válasza:
Az lehetséges bármilyen, megfelelő teljesítményű nem EI vasmagos transzformátorral is!
2019. máj. 22. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!