Mosogató gép belsejében mekkora kóboráram lehet?
Kikapcsolt állapotban, konnektorba bedugva, megérintettem a fémrészt belül és a mosogató fém részét egyszerre.
Megrázott. Mekkora áram lehetett ott?
Maga a kérdés értelmetlen, mindenesetre a mosógép azért ráz, mert nem dugtad földelt konnektorba és ez így természetes.
A mosógépben vannak olyan zavarszűrő kondenzátorok, ami a fázist és nullát is átvezeti a fémvázra, ami normális esetben földelődne.
Ha viszont nem földeled, a kondenzátorokon átfolyó áram hatását érzed, ami egyébként ártalmatlan, mert gondolt rád a tervezője, hogy te azt nem fogod leföldelni.
Előbb nem írtam, hogy amíg nincs belső meghibásodás, zárlat, addig ártalmatlan a dolog.
Hiba esetén viszont a földelésnek kellene megvédeni az életed, ami így persze nem fog sikerülni.
Köszönöm a választ!
Akkor nem lehet komolyabb bajom tőle?
Csak pár másodperc volt, de azért megéreztem, meg is fájdult utána kicsit a vállam tőle, de már elmúlt.
Az semmi, be van tervezve, ahogy említettem.
Ha ténylegesen hibás lenne a gép, azt sokkal jobban megérezted volna.
Pláne, ha rámarkolsz és az izom összeránt, azt már ember nem engedi el többé.
Ezért szokás kétes helyzetben a kéz külső részével "tesztelni", úgy az izomrándulás pont elránt a tárgytól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!