Electorlux mosógépen melyik programmal tudok leggyorsabban mosni?
Mert most már takarékoskodnak a gépek a vízzel stb., cserébe sokáig szarakodik.
Mit tudsz csinálni, a táblázatot kell tanulmányozni, hogy találsz-e benne valami használható programot.
nekem egy felültöltős fagor van, azon van 30 perces mosás, úgyhogy nem kellett kísérletezni :)
amúgy meg nem értem mi a gond a mosás hosszával - jó ok, a 3,5 óra tényleg sok.
Berakod a cuccot, dobsz bele mosószert meg öblítőt és otthagyod.
Nem kell ott ülni mellette!
Én például a telefonomat be szoktam állítani, hogy ne felejtsem el a mosás végét.
Amíg mos a gép addig lenyírom a füvet, megcsinálom az ebédet, takarítok, vagy a gyakorikérdéseken válaszolgatok :D
A gép kb 10 percig a vízszintet állítja be, azaz amit a ruhák felszívnak azt utántölti, hogy meglegyen a mosóvíz szintje a dobban. Ezután mos, majd ennek végén ki is centrifugázza a mosóvizet. Ezután jön 3 öblítés, mindegyik végén kicentrifugáz. Az utolsó öblítőhöz hozzáteszi az öblítőszert (aminek semmi értelme egyébként a mosás szempontjából) majd ezt is kicentrizi.
Sokkal jobban mosnak mint a régiek, de mivel soha nem mérik le a ruhát, csak bele.asszák a gépbe, hasonlóan a tonna mosószert, tonna öblítőt, vagy azt a bedobálós ipari hulladékot aminek köze nincs a koszhoz-ruhamennyiséghez sírás a vége.
A "gyors" fix programoknál csak hozzákeveri a mosóvízhez, kicsit megtekeri míg feloldódik és önti is ki. Gyakorlatilag nem sok behatási ideje van. Ezután 1-2 öblítés és hurrá, "kész". Ilyenek a sport, 5 ing és hasonlók. Csak mosószerrel szabad használni, porral nem és betartani a max programtöltetet, mert nincs vízszintállítgatás, így 10 percet spórolsz.
Egyébként ott a "time manager" ahol le tudod tekerni az időt, de csak a rendes mosásoknál. Ugyanúgy megvan minden fázis, öblítések is, csak a mosási nem tart olyan sokáig mint alapból. Az a bizonyos 5 ing teljesen jó lenne a kérdésedhez, viszont ezeknél azért olyan 1-1,5 kiló a tölthető ruha, mert ha többel nyomják tele akkor nem fogja érni a mosószeres víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!