Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Szárítógép - víztartály...

Derwer kérdése:

Szárítógép - víztartály meddig elég?

Figyelt kérdés

Szárítógép vásárlásán gondolkodunk és lenne egy egyszerűbb praktikusabb dilemmánk:

A szárítógép víz tartálya kb mennyi szárítás alatt telik meg ? (hány mosás, avagy hány kg ruha szárítás I vízmennyiséget fér el benne megközelítőleg ?)

Illetve minden szárítógépnek van kivezető csövek amit be lehet kötni egy lefolyóba? vagy csak ritkán?

2019. márc. 26. 07:10
 1/8 anonim ***** válasza:
56%

Érdemes minden szárítás után kiüríteni, egy pillanat alatt megvan.

A kivezetés több problémát generál, mint amit megold. Ha csatornába kötöd, kell bűzzáró, ha csapba vezeted ki, akkor kicsúszhat a vége a csapból meg elég puttó egy csöpögő csövet kerülgetni.

2019. márc. 26. 07:28
 2/8 anonim ***** válasza:

A levegő páratartalmát csökkentő szárító-párátlanító gépről van szó, vagy a bele helyezett vizes ruhát a program lefutásakor megszárítóról?

Otthon mi is filozofáltunk hogy melyik lenne jobb. Arra a következtetésre jutottam, hogy a szárítógép kapacitása korlátozott, a párátlanítót vettük. Ezzel a fürdőben felállított állványra teregetett ruhák mellett elindítva reggelre minden csont száraz lesz. Legyen akár ágynemű, kabát, vagy párna is. Ami nem férne a gépbe, az így gond nélkül szárítható (nyilván a mosógépbe sem fér pl. egy szőnyeg, de a kádban kimosva órák alatt megszárad). Mellesleg fürdéskor, zuhanyozáskor is bekapcsoljuk, még a tükör sem párásodik be mellette.

2019. márc. 26. 07:33
 3/8 anonim válasza:

Az én gépemnek 5l-es a tartálya, hogy mennyire telik meg az attól függ, hogy mennyi és mennyire kicentrifugázott ruhát teszek bele. De minden szárítás után kiöntöm, kb 1,2 mp :)

Kivezető csöve nem tudom, hogy van-e. Mondjuk én pont azért is szeretem, mert nem kell hozzá semmi, csak egy konnektor :)

2019. márc. 26. 07:53
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi infókat is!

A helyzetünk kicsit más, mert Németországban élünk és itt közös mosokonyha van az alagsorban. Tehát a tartály kiürítése macerásabb lesz.

De akkor 1-3 szárításból megvan az 5liter víz, és nem 10+, hogy stabilan elég legyen mondjuk hetente egyszer esetleg kétszer üríteni.

2019. márc. 26. 12:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Naponta mindenképpen üríteni kell. Mosógépet is mindig nyitott ajtóval kell tartani, ott is a víz beleposhadhat, amitől büdös lesz utána.
2019. márc. 26. 12:52
 6/8 anonim ***** válasza:

"Mosógépet is mindig nyitott ajtóval kell tartani, ott is a víz beleposhadhat, amitől büdös lesz utána."

A párátlanító az más. Tulajdonképpen desztillált víz amit gyűjt. Ha a tartály tiszta, nem fog beposhadni. Az enyémben 2 heti adagra elegendő méretű a tartály, nem is nagyon erőltetem a gyakoribb ürítést. És nem büdösödik. Az ürítéskor ki kell tisztítani mechanikusan is, és ennyi.

2019. márc. 26. 13:33
 7/8 A kérdező kommentje:
#6: Esetleg megtudod mondnai a tartályod méretét és emgbecsülni kb hány kg ruhát mosol, mire megtelik?
2019. márc. 26. 17:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Kb 2 hónapja vettem a gépet.

Több kérdést is írtam ki vele kapcsolatban, elég rendesen utánajártam mindennek.

A tartályt minden mosás után ki kell üríteni, normál adagnál. Sem 3, sem 2 adagot nem fog bírni.

Ez nem azt jelenti, hogy ki fog folyni a víz, hanem érzékeli, hogy tele van, kigyullad a kis piros jelzőfény, és leáll a program.

Csövet minden géphez adnak, amivel be tudod kötni a rendszerbe. Műanyag gégecsőről van szó, amivel általában a mosógépeket is bekötik.

Nekünk a régi házunkban nem volt bekötve, mert azon a falon nem volt hely, így a cső a fürdőkád végére volt téve.

Szerntem egyáltalán nem egy undorító látvány egy műanyag cső egy fürdőszobában, és kerülgetni sem kell. Kettő centiméter széles az egész, a hosszán meg nem tudom, mit kerülgetsz, az lóg a földön, vagy a gép mögött.

És van olyan műanyag íves vég, ami akasztóként funkcionál, ergo ráakasztod a csapra vagy a kádra, és nem fog leesni.

Amúgy meg én annak idején szerettem nézni, hogy mi jön ki a gépből, nem is gondolnánk, hogy tényleg annyira koszos a ruha, amit hordunk, aztán mégis fekete víz jött ki. Hiányolom is most, hogy nem látom, mert a konyhában van a mosógép, és be van kötve.

Hogy hány kiló ruhát mosok, azt soha nem mértem le, normál adagot. Mikor még pár napos volt a gép, elindítottam 1-2 darabbal is, mert tetszett és használni akartam. De így energiapocséklás, szóval ezt pár alkalom után abbahagytam. Most csak akkor indítom el 1 darabbal, ha kabátról vagy ágytakaróról van szó, tehát a nagy dolgoknál.

És annyira sem pakolom meg a gépet, hogy ne tudja rendesen átmosni.

Szóval gondolom kb 5 kiló ruha lehet, de ez tényleg csak tipp.

Azaz ha nem icipici adaggal indítod, és nem is tömöd meg durván, akkor az egy normál adag, és ennek a szárításakor mondhatni teljesen tele lesz a tartály.

Persze lehet mondani, hogy mennyire nedves a ruha, meg attól függ, milyen adag, de a személyes tapasztalatom az, hogy épp ugyanúgy centriz a mosógép egy adag törülközőt, mint egy adag alsóneműt, mindenféle adagban marad annyi víz, hogy a tartályt szinte teljesen megtöltse.

Bár nem volt kérdés, de arra figyelj, hogy ne moss mindent szekrényszáraz pamut programon, mert össze fognak menni.

Sokat fórumoztam, meg itt is kértem segítséget a gyk-n, és elég sokan tapasztalták ugyanezt. Szóval azóta a normál ruháimat kímélő programon mosom, ez nem olyan magas hőmérsékletű.

De amúgy beírod itt a keresőbe, hogy "szárítógép", és sok infót találsz. :)

2019. márc. 27. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!