Galériás lakásba milyen klímát nézzünk?
Olyan június környékén szeretnénk beszereltetni egy légkondit a galériás lakásunkba. kb 4-4,5 méter a belmagasság, fent szokott nyár végére olyan 26-27 fok lenni, én viszont 22 fokban sem tudok már aludni.. Az ablak kinyitása nem opció, mert a szomszédos üzlethelységbe költözött egy étterem és pont az ablakaim elé beraktak egy elszívóventillátort, amitől aludni nem lehet (hangos) nyitott ablakkal, így marad a klíma.
Az oldalfali klíma ha a galériával gyakorlatilag "szemben" van, fel fogja fújni a hideg levegőt? Vagy ezek lefele fújják a levegőt? Milyet kellene néznünk? Kicsit szeretnék előre tájékozódni, de neten keresgélve annyi infót találtam, hogy kb elvesztem.
Most is beszereltetheted. Olcsóbb, van kapacitás, nem kell rá várni. Addigra kiderül ha van valami baja.
Kijön egy szaki felmérni és megmondja mit ajánl. Te pedig hogy hol a határ.
Ha szembe van a galériával, az jó, de kis idő alatt bárhonnét le fogja hűteni a szobát. Nekem a szoba sarkába volt célszerű elhelyezni (ablak, erkély miatt), de akárhogy van beállítva a terelőlapát, hamar kellemes idő lesz :-). A terelővel kicsit felfelé is irányíthatod a fújást, erősséget, sebességet is állíthatsz.
Légköbmétert nem írtál, de számolgathatsz előre, amíg a kinézett felmérő szerelő mond valamit:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!