Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Igaz, hogy árt a mosógépnek,...

Igaz, hogy árt a mosógépnek, ha egymás után több adag ruhát kimosunk vele? Kb. egy órát "pihennie" kell a gépnek a mosásol között?

Figyelt kérdés
2010. júl. 3. 10:06
 1/7 anonim ***** válasza:
64%

Erről még nem hallottam.Szerinted mi lenne ha az önkiszolgáló mosodákban 1 ilyen dolgot bevezetnének?

Pihentetni inkább a fokozottan igénybe vett fúrógépet-barkács szivattyút,ill.kerti gépeknél a benzinmotoros léghűtéses eszközöket szokták.

2010. júl. 3. 10:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2010. júl. 3. 10:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egymás után 3-4 program mosás biztos, hogy nem árt. Viszont szerintem semmiképp nem tesz jót, ha egész nap megy szerencsétlen mosógép, mert a motor túlmelegedhet. Más az ipari mosógép (mint a mosodákban) és más a háztartási, sokkal kisebb a motorja, kisebb teljesítményű.
2010. júl. 3. 10:40
 4/7 anonim válasza:
100%
Nekünk a mosógép szerelő azt mondta, hogy minden mosás között tartsunk legalább 20 perc szünetet!
2010. júl. 3. 10:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem igaz!

A próbaüzem alatt 200 órát üzemeltetik a tesztpéldányokat egyfolytában.

(gépész technikus)

2010. júl. 3. 10:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az otthoni mosógépeknél emiatt nem kell azért aggódni.

Nyilván nem megy minden nap állandóan. Olyan még nagy családoknál sincs, hogy minden nap reggeltől-estig megy.

Mi többször mosunk rögtön egymás után, mert ugye külön kell mosni szín szerint meg van ami kevesebb fokra van amit 60-90re kell rakni meg minden. + sokszor ninc sidőnk mosni és akkor egyszerre mosunk gyorsan az egész családnak.

Na szóval ilyenkor lemegy egymás után 3-4 mosás is. Egy mosás nálunk 1,5 óra vagy ha hosszabb akkor 2,5-3.

Ilyenkor amint kivesszük a ruhát rakjuk is bele a másik adagot. Még 5 perc se nagyon telik el...

Na persze ez nem mindennapos, mondjuk 2hetente van. De a gépünk már sok éves és a régivel is így volt.

Egyébként napi 2 mosás a max általában néha 3.

Eddig még nem történt probléma.

Különben én valahogy úgy vagyok vele, hogy általában szeretem reggel 8-9 körül elkezdeni a mosást és mondjuk délre végezni szóval én nem tartok közte szünetet, gyorsan lerendezem aztán pihenhet a gép a ruhák pedig száradnak...

2010. júl. 5. 03:02
 7/7 A kérdező kommentje:
Már két automatám is tönkrement,elég rövid idő alatt,és most van egy új,és féltem... Itt a neten egy m.gépszerelő tanácsolta, hogy pihentessük a gépet 2 mosás közt, legyen ideje lehűlni.Az ipari mosógép még jó,hogy többet bír...Én inkább várok 2 mosás közt, biztos ami biztos:)
2010. júl. 6. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!