Miért ragad bele a rizs mindig a rizsfőzőbe?
Kimérek valamennyi rizst, 2x annyi vizet adok hozzá, de az alja örökké beleragad, ha meg csak pl 50 gramm rizst csinálok akkor az egész beleragad kb és lehet kapargatni :D Mit kellene csinálni? Olajat az aljára? Vagy több víz? A leírásban nem szerepel semmi ilyen...
Ja és még 1 kérdés: A sót a végén kell hozzáadni nem? Amikor a vízbe öntöttem főzés előtt a végére teljesen lecsapódott mindenhova a só ahogy gőzölgött :/
Köszi
Nesze neked rízsfőző....
Egyébként engem is érdekelne a dolog, bár én azt gondolnám, hogy tapadásmentes a bevonata.
edénybe kókuszolaj (nem büdös!!!!) vagy zsír vagy olaj
felmelegít
rá a rizs (szárazon)
közben 1,9x annyi víz a vízforralóba felforral
rizst pirítom teljes gázon amíg el nem kezd fehéredni a lényeg, hogy forró legyen a rizs - sok hőt kell beletenni a szemekbe!
megsózom
rá a forró víz
elkezd zubogni, leveszem a tüzet
beledobok egy hagymát és/vagy kicsi vegeta vagy leveskocka (hivatalosan csak sóval és hagymával kell ízesíteni a rizst)
lassan, fedő alatt addig főzöm amíg el nem forr róla a víz.
lekapcsolom, úgy hagyom 20 percig - nem nyúlok hozzá
utána fellazítom, átkeverem hogy a maradék víz(gőz) újra át tudja párolni
megint békén hagyom 20 percre.
tökéletes, pergős, ízes, puha még 3-4 nap múlva is!
nem kell rizsfőző, csak megfelelő párolási technika!
a leggagyibb legolcsóbb szemét rizsből is jó eredmény érhető el ezzel a tecnikával.
ha száraz lesz több víz
ha taknyos lesz, kevesebb víz
de szerintem rizsfőzőben nem lehet normális rizst csinálni.
fel kell hevíteni a rizst és a vizet is, mert így érhető el, hogy a rizsszem külső és belső része is egyszerre kezdjen főni.
Ha nem jól csinálod a külső része puha lesz, a belső kemény marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!