Infra sugárzó fólia tapasztalatok?
Télen egy kb 10 fokos hőmérsékletű helységbe kellene valami elektromos fűtést tennem egy számítógép előtt ülő ember melegítésére.
Kérdés, hogy mekkora teljesítményű panelt/fóliát igényelne a dolog, illetve ezt hová érdemes elhelyezni, hogy optimális legyen minden testrész melegítésére?
Felső elhelyezés, vagy az asztal alatti kedvezőbb ?
Köszönök minden hasznos tanácsot.
Egy pár hete tárgyaltuk itt ki, hogy parasztvakítás.
Ugye egy 2 KW-os hősugárzó sem csinál trópusi klímát 20 nm-en, na ekkora teljesítményhez 9 nm fólia szükséges a 220 Watt teljesítményűből, ezt meg valahogy telepíteni is kell.
Csodák nincsenek, 1 KW villamosenergia fóliával is, hősugárzóval is 3,6 MJ. :-(
Bármilyen hősugárzót megpróbálhatsz, általában inkább kellemetlen, hogy amire irányítod, azt túlmelegíti, máshol meg semmi.
Légáramló elven működő fűtőtestek (alján bemegy a hideg, fent kijön a meleg) szintén megpróbálható. Ebből van ventilátoros is, illetve a ventilátorosnak léteznek egyéb formái is.
Próbálkozni kell, melyik a szimpatikusabb, ha nem is lesz tökéletes. Fogyasztás szempontjából úgyis mindegy.
Soha nem volt még dolgom az infra panelellel, csak innen onnan hallok dolgokat. Voltaképp csak az ülő embert kellene melegíteni, a helység többi része nem lényeges.
Éppen ezért gondoltam az infrára, ami csőszerűen melegíti amire rá van irányítva, legalább is ilyen információkat kaptam.
Beszélve egy fazonnal, aki használja, ő azt mondja, hogy egy ágy fölé elhelyezett 500 wattnyi fólia elég ahhoz, hogy a természetes napsütés érzetét keltse.
A másik meg a padlóburkolat alá helyezte és Ő is meg van vele elégedve.
Nem kifejezetten az elmélet érdekelne, hanem az akinek van ilyen felszereltsége és gyakorlati tapasztalata.
"egy ágy fölé elhelyezett 500 wattnyi fólia elég ahhoz, hogy a természetes napsütés érzetét keltse."
Ez jó vicc, valaki felfedezte a csőben a lyukat már megint. Voltak régen ilyen kis hősugárzók:
Pont 500 W:
Nagyon jól emlékszem, milyen erősen tudott sugározni, például lábra irányítva egy idő után már el sem lehetett viselni, annyira éget (mármint nadrágon keresztül is).
Ha ágy fölé helyeztem volna, simán napsütés érzetét kelti, csak még annak formáját is jobban utánozza, a közepén vörösen izzó fűtőbetét varázsáról nem is beszélve.
Az érdekesség kedvéért megemlítem, sötétben valamivel jobban bevilágította a szobát, mint az ismert infra fűtőbetétek.
Mondhatnám azt is, "nincs új a nap alatt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!