Mért villog lekapcsolt állapotban az energiatakarékos izzó?
Figyelt kérdés
A kapcsolója beépített irányfénnyel van ellátva.2019. febr. 14. 09:48
2/11 anonim válasza:
Legegyszerűbb kikötni a jelzőfényt, fontos az neked?
3/11 anonim válasza:
na most én olyannál is láttam ezt, ahol nem volt jezőfény, bár valóban ott a leggyakoribb.
egyszerűen van annyi kóbor áram, h ezt teszi vele, mivel a lednek elég minimális kis W is, ami amúgy a hagyományos halogénnel semmit se csinálna.
4/11 anonim válasza:
Egy megfelelő kondenzátor párhuzamosan kötve az izzóval megoldja a problémát. Így ezen át folyik a jelzőfény árama, nem az izzón keresztül. Neten olvastam, itthon bevált.
5/11 anonymousreview60 válasza:
Energiatakarékos izzó nem létezik.
6/11 anonim válasza:
A kompakt fénycsöveket nevezik energiatakarékos izzónak, legalábbis a magyar nyelvben tévesen így honosodott meg.
Angolban "energy saving lamp" az egyik neve.
Magyarban persze LED-izzó is van, nem is értem néha, magyar honfitársaink miért találnak ki számtalan agyament kifejezést, butaságokat.
7/11 anonymousreview60 válasza:
Ráadásul, ha már energiatakarékos izzó, akkor az a halogén izzó, mert ténylege kevesebbet fogyaszt ÉS izzó.
8/11 anonim válasza:
mert? egy 8-10 W-os LED izzó miért fogyaszt többet, mint egy 60 W-os halogén? ezt nem teljesen értem
9/11 anonim válasza:
Ezt kicsit másképp kell értelmezni.
Az izzók világában a halogén takarékosabb (jobb hatásfokú), mint egy klasszikus izzólámpa.
LED-lámpa annál is jobb hatásfokú természetesen.
10/11 A kérdező kommentje:
Nem led, nem hagyományos izzó, nem halogén, nevezzük energiatakarékos fényforrásnak. Segítsetek mi is a neve? ...fénycső?
2019. febr. 16. 17:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!