Mi az a telepcsere laptopon? Az adatok rajta maradnak?
Akkumulatorcsere.
Ha nagyon izgulsz, szolj a boltban hogy neked nagyon fontosak az adataid es az akkuval egyutt nehogy kidobjak oket a bitvodorbe.
Az elem nem telep.
Telepnek mindig a több cellából álló csomagokat nevezzük.
# 4
De vicces valaki, ezt már a 70-es években is így tanították fizikaórán, hogy a telep több cellából áll.
Klasszikusan az "anódtelep" is például elemekből állt, de teljesen mindegy, hogy akku vagy elem. Aki még nem hallotta az
akkumulátortelep
kifejezést, talán valami más világban él. A laptopakku is telep, a magyar Windowsban is így nevezik, ez tény.
Persze, időközben elterjedtek ilyen parasztos elnevezések is, mint pack például. De ha nem lennének ilyen angolos ostoba gyökér majmolások, akkor telep lenne a tisztességes magyar neve.
Galvánelemet talán hamarabb raktam össze egy befőttes üvegben, mint ahogy tanultunk róla.
Zsebtelepes butaságodra reagálni méltóságon aluli, ha eszembe jut nagyanyám lapos zseblámpája, vagy elektronikai kísérletek áramkörökkel (aminek laposelem volt a tápja) vagy a szervizben töltött évek, laposelemmel gumizott Sokolok, amiket méterre javítottam akkoriban.
Pl. egyszerre megjavítottam 1 méter zsebrádiót (lapjával pakolva természetesen).
De nem ismerem az elemeket, szerinted.
Az pedig, hogy neked volt pofád egy több évtizedes tapasztalattal bíró szakember válaszát leminősíteni (aki zsebteleppel a kezében nőtt fel), tényleg kimeríti a sötét butaság fogalmát.
Igen, abban mind egyetértünk szerintem, hogy ez nem okoz adatvesztést.
Szóval a több különálló akkuból épített cucc is telep. Részemről örülök, hogy pontosítva lett amit írtam, köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!