Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen szárítógépet vegyek?

ERDÉLYI LAJOS kérdése:

Milyen szárítógépet vegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok melyik szárítógép márkát ajánlanátok melyik jött be
2019. jan. 27. 12:51
 1/10 anonim válasza:
21%
Gamer szárítógépet. (Pl: Asus, Ryzen, ROG)
2019. jan. 27. 12:53
 2/10 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy.

Hoszivattyus legyen mert az takarékosabb

2019. jan. 27. 14:19
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem eddig Beko volt- használtan vettem és meg 6 évig simán jó volt. Szerettem. Elromlott. Most Electroluxot vettünk (hőszivattyúst) 3 hónapos és már 3 hete nem tudom haaználni. A szerelő meg tudja csinálni de tök bosszantó. Szerintem ki kell fogni. A "gagyibb"márkák sokszor jobbak mint ezek az agyondigitalizált drága gépek.
2019. jan. 28. 14:14
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Semmilyet ne vegyél, nekünk volt kondenzációs, hőszívattyús is, de nem sokat ér, sajnos. Csak az áramot zabálja. A különböző A+ A++ stb. jelzőknek meg ne dőlj be, EU-s maszlag az egész, a tényleges és valóban HASZNOSULÓ energiamutatókhoz semmi közük.
2019. jan. 28. 16:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek egyet az utolsóval. Sajnos nálunk nem volt más választás. Egy régi parasztházban nem tudtam hova teregetni, 1 asztmás miatt meg főleg vigyázni kell a páratartalomra. En szeretem nagyon, 1,5 óra alatt megszárítja a 6 kg ruhát. A gyereknek így pl elég egy téli overál-kabát szett, mert simán este kimosom megszárítom-kész. Igen fogyaszt áramot, de pl 2gyerek x plusz egy teli garnitúra= 15000, páramentesítő=30.000. Na ennyit egy év alatt se fogyaszt. Electrolux van..gyorsan szárít teljesen szárazra.
2019. jan. 28. 22:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én egy régebbi, Miele típusút vettem 4 éve 30.000 Ft-ért és azóza is tökéletesen működik.
2019. jan. 29. 06:38
 7/10 anonim ***** válasza:
55%

Megvettem a Gorenjét, mert mégiscsak márka, meg 3 év gyártói garancia volt rá.

Első pillanattól nem működött jól, visszaküldtem.

Beko-t vettem helyette, semmi baja.

Én is osztom azt a véleményt, hogy a kisebb márkák ma már sokkal megbízhatóbbak, mint a régi nagy nevek. Ott a márkanevet fizetjük meg, de semmivel sem tudnak többet. Sőt, a Beko-m többet tud, mint a Gorenje tudott. (volna)

Pedig nem volt drágább!

Aki azt írta, hogy semmit sem ér, az miről beszél?

Igen, árammal megy, ez meg pénzbe kerül, de ezt előtte nem tudtad???

Az semmi, hogy egyébként megszárítja a ruhákat?

Ha ez nem teljesítmény egy szárítógéptől, akkor elárulnád, hogy te amúgy miért vettél ilyen gépet? Mit vártál tőle?

Én direkt kondenzációsat akartam. Egy tartályban gyűjti a vizet, nem kell bekötni, sem kivezetni, csak egy konnektor kell hozzá és már működik is.

Lehet, hogy energiatakarékosabb a hőszivattyús, nem vitatom.

De ez 90 ezer volt, az meg 150 körül van.

Vajon mikorra használok el 60 ezer ft-nyi áramot, hogy megérje annyival drágábbat venni? :D

2019. febr. 2. 14:18
 8/10 anonim ***** válasza:
33%
a hőszivattyús gyorsabb és alacsonyabb hőmérsékleten dolgozik, így kicsit tovább lehet a ruhákat használni.
2019. febr. 2. 14:24
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat
2019. febr. 6. 10:26
 10/10 anonim ***** válasza:

"a hőszivattyús gyorsabb és alacsonyabb hőmérsékleten dolgozik, így kicsit tovább lehet a ruhákat használni."

Nos, nem tudom, ki meddig használ egy ruhát, de nálam nem jellemző, hogy több éven át ugyanazokat hordom.

Bár bevallom, szeretek vásárolni.

De ha nem szeretnék, akkor sem valószínű, hogy az 5 évvel ezelőtti ruháimat hordanám. (na jó, erre is van példa)

A lényeg, hogy kifakul, kiszakad, vagy legtöbb esetben kihízzuk, esetleg egyszerűen csak kimegy a divatból.

A mosógép sem kíméli, mikor dobálja ide-oda a dobban, szóval kétlem, hogy a szárítógéptől mennének majd tönkre a ruháink idő előtt.

Szóval megint csak ott tartok, hogy érdemes-e 50-60 ezerrel többet kidobni ezért, hogy alacsonyabb hőmérsékleten szárítson?

Nem vitatom, ha valakinek jó sok pénze van, akkor válassza azt a megoldást, de ahol egyszerűen csak jól jönne egy ilyen gép, és próbálják a legjobb ár-érték arányt megtalálni, ott nagyon hasznos lesz egy sima kondenzációs gép is. :)

2019. febr. 10. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!