Milyen szárítógépet vegyek?
Teljesen mindegy.
Hoszivattyus legyen mert az takarékosabb
Megvettem a Gorenjét, mert mégiscsak márka, meg 3 év gyártói garancia volt rá.
Első pillanattól nem működött jól, visszaküldtem.
Beko-t vettem helyette, semmi baja.
Én is osztom azt a véleményt, hogy a kisebb márkák ma már sokkal megbízhatóbbak, mint a régi nagy nevek. Ott a márkanevet fizetjük meg, de semmivel sem tudnak többet. Sőt, a Beko-m többet tud, mint a Gorenje tudott. (volna)
Pedig nem volt drágább!
Aki azt írta, hogy semmit sem ér, az miről beszél?
Igen, árammal megy, ez meg pénzbe kerül, de ezt előtte nem tudtad???
Az semmi, hogy egyébként megszárítja a ruhákat?
Ha ez nem teljesítmény egy szárítógéptől, akkor elárulnád, hogy te amúgy miért vettél ilyen gépet? Mit vártál tőle?
Én direkt kondenzációsat akartam. Egy tartályban gyűjti a vizet, nem kell bekötni, sem kivezetni, csak egy konnektor kell hozzá és már működik is.
Lehet, hogy energiatakarékosabb a hőszivattyús, nem vitatom.
De ez 90 ezer volt, az meg 150 körül van.
Vajon mikorra használok el 60 ezer ft-nyi áramot, hogy megérje annyival drágábbat venni? :D
"a hőszivattyús gyorsabb és alacsonyabb hőmérsékleten dolgozik, így kicsit tovább lehet a ruhákat használni."
Nos, nem tudom, ki meddig használ egy ruhát, de nálam nem jellemző, hogy több éven át ugyanazokat hordom.
Bár bevallom, szeretek vásárolni.
De ha nem szeretnék, akkor sem valószínű, hogy az 5 évvel ezelőtti ruháimat hordanám. (na jó, erre is van példa)
A lényeg, hogy kifakul, kiszakad, vagy legtöbb esetben kihízzuk, esetleg egyszerűen csak kimegy a divatból.
A mosógép sem kíméli, mikor dobálja ide-oda a dobban, szóval kétlem, hogy a szárítógéptől mennének majd tönkre a ruháink idő előtt.
Szóval megint csak ott tartok, hogy érdemes-e 50-60 ezerrel többet kidobni ezért, hogy alacsonyabb hőmérsékleten szárítson?
Nem vitatom, ha valakinek jó sok pénze van, akkor válassza azt a megoldást, de ahol egyszerűen csak jól jönne egy ilyen gép, és próbálják a legjobb ár-érték arányt megtalálni, ott nagyon hasznos lesz egy sima kondenzációs gép is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!