Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi értelme ráírni egy háztartá...

Mi értelme ráírni egy háztartási gépre az éves fogyasztást, vagy pl. az egy ciklusra eső fogyasztást?

Figyelt kérdés

Gondolom átlagot akarnak írni, de nem életszerű.

Egy szárítógépet vettem, de sok más gépnél is látom ezeket az adatokat.

Én egyedülállóként nyilván nem használom annyit, mint ahol anyu-apu-3 gyerek-nagyszülők élnek egy háztartásban, és ott a millió gyerekruha meg a férj munkásruhái, meg minden egyéb.

Nincs értelme éves fogyasztást írni.

Ahogy az egy ciklusra eső kWh mennyiségnek sincs értelme, mikor a gép tud 10 perces meg 2,5 órás programot is. Mindkettő egy ciklus. Ráadásul a szárítási idő függ a benne lévő ruhák mennyiségétől, anyagától, meg hogy mennyire nedvesek.

Max annyi értelme van a dolognak, hogy össze tudod mérni a boltban, hogy ez 425 kWh, az meg 657 kWh, akkor ez a jobb...

Óránkénti fogyasztást kéne feltüntetni, azt meg majd a mosás alapján a vásárló nagyjából belövi, hogy nála heti 2 órát fog menni, vagy 30-at.

Miért vezetik félre az embereket ilyen fals adatokkal?

2019. jan. 26. 21:01
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
A mérési ciklus ugyanaz tehát lehet ez alapján mérni melyik a jobb melyik nem
2019. jan. 26. 22:01
 2/8 anonim ***** válasza:
54%
Van aki hasznát tudja venni. Hogy nem te vagy az, arról nem tehetünk.
2019. jan. 27. 10:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Na! ezek szerint megérkezett a gép? Nem párásodott be ls nem rázódott szét a szállításkor? :))))

Azért évest írnak rá, mert az egy értelmezhetó tartomány.

POnt azért, mert egyedülállóként mondjuk nyáron nem fogod használni a szárítógépet, hanem a napra teregetsz. Van aki a hűtőt nem használja télen.

De ha az évest írják rá abban benne van minden évszak, mindenféle körülmény közötti üzemelés.

Átlagos éves fogyasztást írnak rá, hogy ez alapján a a vásárlók össze tudják hasonlítani a termékeket.

Hajjjjajjjjjj...... szeretnék a fejedbe látni kicsit, mit gondolsz a világról :D

2019. jan. 27. 10:41
 4/8 A kérdező kommentje:

Megérkezett, éééés.......... MŰKÖDIK IS!

Második, nagyon ostoba vagy, de még csak a kérdést sem sikerült értelmezni.

Ha ráírnák, hogy mennyit fogyaszt egy óra alatt, az is épp ugyanúgy segítene eldönteni, hogy kettő kötül melyik a jobb.

És ráadául még valóságalapja is lenne, mert az egy év vagy egy ciklus az semmi konkrétum, csak egy légbőlkapott információ.

Nincs olyan, hogy átlagos használat, tessék, itt a nyári nem használat, téli nem használat...

3 gyerekes ökoanyu pont a spórolás miatt nem fogja nyáron használni, hanem kintre fog teregetni.

Én meg egyedülállóként lehet, hogy nyáron is fogom használni, mert lusta vagyok és meg tudom fizetni.

Minden példára van ellenpélda.

Gúnyolódni lehet, sebaj, abban biztos vagyok, ha ti lettetek volna hasonló helyzetben, ti se repestetek volna az örömtől a rengeteg komplikáció miatt. Nagyon körülményes volt az egész vásárlás, szállítás, és ez nem normális.

Én meg ugye itthon ültem a dilettáns társaságnak köszönhetően, és nem kicsit unatkoztam.

2019. jan. 27. 13:11
 5/8 anonim ***** válasza:
Energiát spórolni, valaminek a rovására lehet, vagy valaminek a korlátozottabb használatával. A mai mosógépek pl. büszkén hírdetik, hogy kb. 40 liter vízben kimosnak, de sajnos a mosáshoz emberemlékezet óta BŐ víz kell. Kevesebb víz kevesebb áram a felmelegítéshez, stb. így "Energiatakarékosak" a mai gépek. Igazad van, valóban a tényleges óránként fogyasztást kéne ráírni, mint ahogy azt anno rá is írták. Ezek az A, A+, A++ stb. csak parasztvakítás, adatok, átlagok, de nem TÉNYLEGES értékek.
2019. jan. 28. 16:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Egy óra alatt mennyit fogyaszt az is rajta van de az milyen összehasonlítási alapot generál számodra ??
2019. jan. 28. 16:45
 7/8 anonim ***** válasza:

"Nagyon körülményes volt az egész vásárlás, szállítás, és ez nem normális."

Ezt nem befolyásolja ha a kérdésben szereplő adatokat.

"Max annyi értelme van a dolognak, hogy össze tudod mérni a boltban, hogy ez 425 kWh, az meg 657 kWh, akkor ez a jobb..."

Igen?

Attól jobb ha az egyik 1400W, a másik 1600W-os fűtőszállal megy? Vagy melyik mosási ciklus jobb? Az egyik éves szinten X, a másik 2X vizet használ, de kevesebb áramot. Melyik a jobb? Hány wattos motor kell a hatékony mosáshoz?

2019. jan. 29. 07:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Szárító gépet vett így a mosási ciklus esetünkben indifferens.
2019. jan. 29. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!