Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Nagyon sipít a mosógép, ha...

Nagyon sipít a mosógép, ha csak a sima mosás megy akkor is. Ha álló gépben a dobot forgatom, akkor van ez a nagyon nyöszögős sipítós hangja. Szénkefe baja lehet?

Figyelt kérdés
2018. okt. 28. 16:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Szénkefe hiba nem lehet mert az nincs a mosógépekben, viszont a csapágy szorulása vagy az ékszij csúszása okozhat ilyet.
2018. okt. 28. 16:40
 2/5 lali24 ***** válasza:

bizony van benne szénkefe :)

amúgy vszeg igazad van a csapággyal kapcsolatban, ott lehet a hiba. az ékszíj is csúszhat, de az viszonylag ritka hiba.

2018. okt. 28. 17:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindig ilyen volt? Nem csak a normál kefezajt hallod?

#1:

Nem értem, minek szól, akinek fogalma sincs róla. Szénkefés motor gyakoribb a mai mosógépekben, az olcsóbb kategóriában, mert ezt lehet tirisztorral egyszerűen szabályozni, tág határok között.

Drágább extra az inverteres meghajtású 3-fázisú motor például, ahol nincs kefezaj.

Az öreg Energomat és hasonlók pedig már a múlt, amiben kettős tekercselésű aszinkron motor volt (még ha ma is mennek még). Ez egy motorban kétféle tekercselést tartalmaz, ami kétféle póluspárszámot, ezáltal fordulatszámot határoz meg (normál-centrifuga).

2018. okt. 28. 17:12
 4/5 A kérdező kommentje:

Most hangosabb mint általában szokott lenni.

Ma már a szivattyú se akart rendesen működni, olyan hangja volt, mintha beszorult volna, holott nem volt benne semmi, megnéztem. Most ruha nélküli mosást csináltam, a szivattyú jó lett, a dob meg sikít.

Hívtam szerelőt, majd megnézi, de azért óvatos vagyok, nehogy átvágjon.

2018. okt. 28. 17:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Előbb tirisztort írtam, triac akart lenni természetesen (közeli rokonok elvégre).
2018. okt. 28. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!