Megrázhat az áram ha leég a hajszárító motorja a kezembe?
A műanyag burkolat nem ráz.
A motor pedig akkor is ráz, amikor még nem ment tönkre, ugyanis közvetlen kapcsolatban van a 230 V-tal, mint ahogy a fűtőbetét is.
Konkrétan a fűtőbetét osztja le a 230 V-ot a motor részére, utána van egy egyenirányító (DC-motor lévén).
Tehát az egész maga az életveszély, de azért van beburkolva, hogy ne rázzon.
Értem. Nekem eddig negatív tapasztalatom van a hajszárítókkal, mert csomó azt csinálta, hogy bekapcsolásnál csikorgó hangott adott egy ideig aztán nem, de azok utána hetekkel később már el is romlottak, leégtek. Azért vettem ezt a drágát mert ez talán nem lesz olyan..
Szóval akkor semmiképpen sem rázhat meg ha rendeltetés szerűen használom de mondjuk meghibásodik ott a kezembe?
Ha így működne, szerinted forgalmazható volna?
Értem, hogy parázol miatta, de józan paraszti ésszel gondolkodj már el rajta.. Szerinted ha minden 3. embert megrázva random egy hajszárító, annak nem volna következménye?
A mai elektronikai kütyük okosabban, mint az átlagemberek.
Maga a hajszárító nem tud rázni, anyagai lángmentesek, vagyis nem gyúlékony.
A vezetékre kell ügyelni, hogy törés, sérülés soha ne keletkezzen rajta.
Nem árt tudni azt sem, hogy ha mégis érintkeznél fémesen a hálózattal, de a talpad száraz papucs stb. által szigetelt a talajtól, továbbá a másik kezeddel sem fogod a vízcsapot, így az áramkör nem tud záródni a föld felé.
Kétségtelen, hogy a száraz, szigetelt láb feltétele viszont épp ilyenkor általában nem adott.
Mindamellett egy hajszárítónál veszélyesebb lehet némelyik USB dugasztáp is (vagyis a laikusok által töltőnek nevezett tápegység), mivel itt a kimenettel galvanikusan lehet érintkezni.
Vannak ugyanis esetleírások, tapasztalatok, amikor ilyen tápegység belső zárlat miatt okozott balesetet, vagy jobb esetben csak anyagi károkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!