Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hűtőgép hőfokszabályzójának...

Hűtőgép hőfokszabályzójának kimérése/áthidalása?

Figyelt kérdés

Zanussi-Lehel ZLK260 hűtőgép felső hűtőrészének termosztája valószínűleg elszállt,hogyan lehet kimérni multiméterrel hogy tényleg az a hibás?

A kompresszor működik,néha valamilyen ráhatásra elindul,lehűt a beállított hőfokra-kikapcsol-de amikor megint kellene már nem indul újra.

Már nem érné meg megjavítattni tizenezrekért,direktbe lehet kötni valahogy egy kapcsolóval hogy amíg pár nap múlva megérkezne az új hűtő kapcsolgatnánk manuálisan pár óránként?

2018. szept. 18. 09:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Ezt te tudod kibogozni, hogy mi merre van, vagy lekötni a motorról a 230 V betápot, helyette rákötsz valami kábelt, kapcsolóval.

Csak a segédfázis indítója ne maradjon ki a körből, ami lehet relés vagy PTC-s.

Egyébként csak az érdekesség kedvéért, noha erre várni is kellene:

[link]

[link]

2018. szept. 18. 10:09
 2/8 anonim ***** válasza:

A végén vannak rádugva a vezetékek, azt kell össze digni.

Nem azt ami a világításhoz megy. De így direktbe menni fog , úgy hogy elég sűrűn kell kihúzni a konnektorból.

De kb 5-6 ezer egy kapcsoló, cserélni meg szinte bárki kicseréli aki egy kicsit is hobbi szetelő.

2018. szept. 18. 10:10
 3/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok. Megtaláltam a kapcsolót.

Ranco K59L 1821 kell hozzá, vagy a 2840-nel is jó.

Azt hiszem a.Hajdúalkatrészek-ről rendeltem.

[link]

2018. szept. 18. 10:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem hátul a motornál,hanem rögtön a termosztátnál gondoltam lehúzni valamelyik két kábelt abból 4-5-ből-hogy melyik kettőt lehet direkbe kötni a termosztát megkerüléséhez.
2018. szept. 18. 10:22
 5/8 anonim ***** válasza:

Ott van a 3. linken. Ez aza kapcsoló amit te kapcsolgatsz.

Bele van épitve a világitás is.

Na ne a világitás vezetékét dugd össze, hanem a másik kettőt.

2018. szept. 18. 10:56
 6/8 A kérdező kommentje:
Azt tudom milyen termosztát kell bele(K59 H2808/001 van benne jelenleg)már az megvan hol tudom beszerezni,mennyiért,be is tudnám szerelni,csak épp ki kellene mérni hogy tényleg az a hibás különben kidobott pénz ha a motor vagy valamelyik hozzátartozó elektromos alkatrész a hibás.
2018. szept. 18. 14:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Megéri rá költeni még 20 ezret is. Gondold meg, a mai kombi hűtők 1 kompresszorosak, valami borzalom, hidegben egyáltalán nem használható, s nagy melegben sem. Én visszasírom a régi Lehelt.
2019. aug. 16. 13:03
 8/8 anonim ***** válasza:
De ha össze zárod a két vezetéket , rögtön megtudod hogy jó e a kompresszor. Mert akkor működni kell nek.
2019. aug. 16. 18:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!