Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen márkájú mosógépekben...

Milyen márkájú mosógépekben lehet csapágyat cserélni?

Figyelt kérdés

LG-ről tudok, de az egy eléggé elszállt árkategória....

Indesit, Ariston, Candy és azt hiszem a Whirlpool általában nem csapágyazható.

Beko, Samsung, Bosch, Bauknecht, Elektra stb. tapasztalatok érdekelnek.

2018. szept. 7. 20:33
 1/3 szenes43 ***** válasza:
Szerintem ahogy felcsapágyazták a gyárban és veszel hasonló minőségű és méretű csapágyat s van hozzá megfelelő szerszámod(csapágylehúzó stb.) minden csapágyon forgó tengelyt fel lehet csapágyazni. Arra kell ügyelni hogy a lúgos víztől elszigeteld a csapágyat. A Whirlpool dobja min forog hogy nem csapágyazható??
2018. szept. 13. 07:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez nem úgy működik, ahogy a józan ész alapján gondolná bárki.

Amikor az üst egybe van hegesztve, komplett cserélhető egységet alkot, azt szétvágni, nagy öröm lehet.

Meg amikor műanyagból van az egész, azt utána összerakni, speciális műanyaghegesztés vagy ragasztás, pontosan nem tudom, én is csak olvastam róla, hogy van, aki meg tudja csinálni.

Ezért jogos a kérdés, mint ahogy okostelefont is szerintem úgy érdemes venni, hogy előtte megnézni a Youtube-on a szétszedős videót.

Mert azért az kicsit túlzás, amikor egy akkucseréhez fel kell feszegetni a kijelzőt, hogy eltörjön és azt is cserélni kelljen.

2018. szept. 13. 08:14
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen, pontosan erről van szó, hogy sok mosógépnek ragasztott az üstje, nem szétszedhető, így a csapágyhoz nem lehet hozzáférni. Konkrét mosógépem esetében a dob-üst egység cseréje egyben kb. 70 ezer Ft lenne. Használt alkatrésszel esetleg féláron megúsznám, de mivel nagyon sokat mosok, nem merek használt csapágyat bevállalni, mert nem tudom, mennyire öreg gépből szedte ki a szerelő, és nincs rá garancia, hogy nem fog pár hónap múlva ugyanúgy tönkremenni. Ügyeskezű ezermesterek házilag szétfűrészelik az üstöt, majd összecsavarozzák szilikonnal vagy összehegesztik műanyag hegesztővel, de mi ezt nem merjük bevállalni. A szívás az, hogy nem feltétlenül csak az olcsó mosógépekre jellemző a ragasztott üst, és az embernek vásárlás előtt nem igazán van lehetősége kideríteni, mit vesz... márpedig a csapágy egy olyan alkatrész, ami előbb-utóbb biztosan tönkre fog menni, hacsak nem megy tönkre hamarabb valami más.
2018. szept. 14. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!