Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Honnan tudom hogy ha becsukom...

Honnan tudom hogy ha becsukom a hűtő ajtót akkor nem világít a lámpa?

Figyelt kérdés
2018. szept. 5. 10:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Muszáj, hogy világítson bent a lámpa, a sajtunk fél a sötétben ._. Szegény, akkor tuti ezért bújik mindig a kolbász mögé, én azt hittem, minden rendben, mindig ellenőrzöm a világító lámpát, mielőtt becsukom az ajtót, közben meg ő ott retteg magányosan!!!
2018. szept. 5. 11:22
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Onnan, hogy ha folyamatosan világítana órákon keresztül, átmelegedne. Próbáld ki! Újranyitás előtt ha hideg a lámpa, akkor biztosan kikapcsolt, ha meleg, akkor világított folyamatosan.:)

Jajj, ne már, ez fájt.:) A válaszokon meg jót nevettem. De tényleg!:)

2018. szept. 5. 12:00
 13/17 anonim válasza:
74%
beteszed a macskádat a hűtőbe, becsukod az ajtót, vársz, és hirtelen kikapod a macskát, a pupillája méretéből kikövetkezteted, hogy sötétben volt, vagy világosban
2018. szept. 5. 12:24
 14/17 anonim ***** válasza:
Hagyjuk már szegény macskákat :'( inkább mássz be te és megtudod.
2018. szept. 5. 12:31
 15/17 acelsziv ***** válasza:
100%
Ha ki tudod nyitni az ajtót fénysebességnél gyorsabban akkor még láthatod, hogy felvillan a lámpa.
2018. szept. 5. 12:47
 16/17 anonim ***** válasza:
LG Instaview a megoldás ;)
2018. szept. 6. 22:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy ledes vagy izzós világítása van, azaz mennyit fogyaszt az égője.. Mert ha érzékenyebb fogyasztásmérőt vagy egy árammérőt kötsz a gép elé,

a hőfokszabályzót minimális hűtésre veszed, hogy a kompresszor nehogy beinduljon. Ezután az áramfelvétel kissé megnő, mikor a lámpa nyilván bekapcsolt és lecsökken, mikor kikapcsol. Innen már tudhatod, mi a szitu odabenn. :)

Reed-csöves mágneses érzékelő: szerintem az egy szutyok, egy normális mechanikus kapcsoló ezerszer megbízhatóbb nála. A cső eltörhet, a relé beéghet/megragadhat, mert hitvány kis vacak az egész. Ha a reed cső lezárása gyárilag rossz, a kapcsolás már nem vákuumban történik, így a szikráktól/levegőtől a finom kontaktus hamar tönkremegy: vagy bizonytalanul kapcsol, vagy folyamatosra beragad.

Mosógépekben, mosogatógépekben is folyton baj van vele. Nem értem, miért nem HALL szenzor IC-ket használnak, ahol mágneses térerő-változást kell érzékelni. Árban kb. ugyanaz, áramot meg a patron se bír többet. Nem is mai technika ez már, meg stabil is. DD-s motorokban, elektromos kerékpár gázkarokban, nyitásérzékelőkben, robbanásbiztos, vandál biztos helyeken nyomógombokban is igen elterjedt, ráadásul van bipoláris és unipoláris kivitelben is.

Egyik HALL kapcsoló típus addig kapcsol, míg érzi a mágneses teret. A másik meg az egyik mágneses pólus megjelenésére bekapcsol és úgy marad, míg a túlsó mágneses pólus vissza nem billenti.

Ezzel sokféle okos trükköt is meg lehet csinálni.

Természetesen ez is tönkre tud menni, csak kevésbé érzékeny a külső behatásokra és lényegesen több kapcsolást bír elviselni, mint egy mechanikus kontaktus.

2018. szept. 10. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!