Van egy "villant" gázbojlerom. Csak akkor gyúl be tökéletesen a rózsája, ha egy másik vízcsapot is megnyitok. Mi ennek az oka?
Gondolom a márkaneve:
VAILLANT
Amúgy ezek rendszernyomásvesztés hatására durrantják be magukat, azaz amikor nyomásesés van a melegvíz kimenő ágon. Nem lehet hogy vízköves és gyenge áteresztőképességű a zuhanyod? Magyarul nem vesz le elegendő nyomást.
Az öreg V4 átfolyósban a vízarmatúra gumimembránja szokott berepedni, átereszteni, berepedni, ami a gázszelepet tolja meg, azt kell ilyenkor cserélni.
Legalábbis, ha nem a kifolyás korlátozott, vagyis akkor máshol van a hiba. Vagy a hőcserélő belső vízkövesedése.
De az újabb típusokat nem ismerem, hogy ezekkel is előfordul-e hasonló probléma. Vagy nevezhetném a gumialkatrész természetes elhasználódásának is, ami óhatatlan.
Később láttam, hogy a mostani szerkezetek is olyan membrános elven működnek, mint az öreg FÉG:
Hiába, a fizika még mindig ugyanaz.
Köszönöm a válaszokat Uraim.
Valóban elírtam a márkanevet. Elnézést kérek.....
Szétszedtem a kádcsapot, nem találtam benne vízkövet.
A kapcsolónál milyen gond lehet?
A régi bojleremen én is cseréltem egy párszor a membránt, ám ez viszonylag új.
Elég erős szivattyúm van. Tehát a nyomással nem lehet gond....
Szóval egy helyben topogok.
Azt lehet látni szemre is, hogy mennyire jön a víz. Például zuhanyról átváltasz a kádkifolyóra, attól nem indul be?
Persze elképzelhető olyan határeset is, amikor nehéz eldönteni, hogy akadályozza valami a szabad folyást vagy nem. De erre rá kell jönni, addig nyomozni, míg kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!